Fostul preot Daniel Balaş critică dur românii: ”Nu mai îmi răspundeţi cu Adevărat a înviat, nu mai cred în formalismul ăsta religios”

Fostul preot Daniel Balaş critică dur românii: ”Nu mai îmi răspundeţi cu Adevărat a înviat, nu mai cred în formalismul ăsta religios”
Foto: Facebook Daniel Balaș
Publicat: 22/04/2023, 16:26
Actualizat: 22/04/2023, 16:54

Fostul preot Daniel Balaş critică dur ipocrizia românilor care se postează e diferite rețele de socializare fotografii din noaptea de Înviere, când, de fapt, în restul timpului ”le lipsește lumina”.

Daniel Balaş explică faptul că Învierea lui Hristos înseamnă cu totul altceva, în opinia lui, Mântuitorul învie ori de câte ori ajutăm un om bolnav, un om depresiv, un om îngenuncheat de vicii.

”Nu mai îmi răspundeţi cu Adevărat a înviat, nu mai cred în formalismul ăsta religios. Dacă vreţi să vedeţi cum învie Hristos, nu-l aşteptaţi o dată în an la biserică cu lumânarea aprinsă. Dacă vreţi să vedeţi cum învie Hristos, mergeţi la un bolnav în spital şi daţi-i speranţa vindecării. Şi în momentul când el se ridică din pat şi îţi mulţumeşte pentru cuvintele de întărire şi pentru energia pozitivă pe care mi-ai adus-o doar tu să ţipi în gura mare: Adevărat a înviat! Atât în tine că ai făcut un bine, cât şi-n el că s-a ridicat din patul de suferinţă.

În momentul când vrei să vezi că a-nviat Hristos, mergi la un om care a căzut în viciul alcoolului, al drogurilor, al păcănelelor, al prostituţiei şi ajut-l să iasă de acolo şi abia atunci poţi spune Adevărat a înviat!

S-a umplut Facebook-ul de poze de la Înviere. Era mai multă lumină pe internet decât la biserică. Hristos nu are nevoie de asta. El are nevoie de lumina adevărului în viaţa celor care trăiesc în minciună. El are nevoie să duci lumina energiei pozitive în viaţa celor depresivi şi anxioşi. Are nevoie să te duci cu lumina libertăţii în viaţa celor sugrumaţi de vicii, cu lumina puterii în viaţa celor ce sunt slabi, cu lumina bucuriei în viaţa celor trişti, cu lumina iubirii în viaţa celor care au suferit trădări şi dezamăgiri”, a spus fostul preot.

@danielbls1 #HristosAInviat#AdevaratAInviat #DanielBalas #viral #Paste #foryou ♬ sunet original – Daniel Balas

Hai cu fiecare zi să facem o sărbătoare”

Daniel Balaş spune că nu Paștele trebuie să fie fericit, ci viața fiecăruia, în esența sa, trebuie să fie fericită!

”Nu mi-a plăcut niciodată formalismul ăsta religios. Doar astăzi trebuie să fii fericit: Paşte fericit! Nu Paştele trebuie să fie fericit, ci noi ca să facem sărbătorile fericite. Eu mi-aş dori să simţiţi cum Hristos învie în voi în momentul când scăpaţi de oamenii toxici, de relaţiile putrede, de joburile care nu vă lasă să evoluaţi spiritual şi financiar. Cum învie Hristos în interiorul vostru şi mintea voastră prin voie bună, prin fericire, sănătate, armonie, abundenţă, prin iubire multă, prin iertare, prin blândeţe, prin toate darurile Duhului Sfânt şi abia atunci poţi să-ţi spui Adevărat a înviat!De asta suntem trişti, jucăm un teatru ieftin: mese întinse, grătare, muzică, dar a doua zi s-au terminat sărbătorile şi suntem aceiaşi. Hai cu fiecare zi să facem o sărbătoare: a iubirii, a trăirii, a iertării, a vieţii, că mulţi nu vă mai trăiţi propria viaţă, ci a celuilalt de lângă voi”, a mai spus Daniel Balaş.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?