FOTO – Zeci de persoane așteaptă la coadă, fără a respecta distanțarea fizică, în curtea celui mai mare centru de vaccinare din București

FOTO – Zeci de persoane așteaptă la coadă, fără a respecta distanțarea fizică, în curtea celui mai mare centru de vaccinare din București
Coadă la centrul de vaccinare Romexpo din Capitală, 25 aprilie, 2021. Foto: Gândul.RO
Publicat: 25/04/2021, 13:55
Actualizat: 25/04/2021, 14:01

Zeci de oameni s-au adunat în fața centrului de vaccinare de la Romexpo. În imagini se poate vedea că oamenii nu respectă distanțarea socială, neexistând un loc special amenajat pentru completarea  formularului de exprimare a acordului pacientului chestionarul privind starea de sănătate. Cei veniţi să se imunizeze au stat şi au aşteptat la cozi lungi în afara clădirii.

Zeci de persoane au așteptat răbdători la coadă pentru a se vaccina la centrul de la Romexpo din Bucureștii. S-au format duminică cozi în curtea celui mai mare centru de vaccinare din București, la Romexpo,  oamenii așteptând să se vaccineze împotriva COVID.

Dacă la centrul de vaccinare de la Romexpo nu se respectă măsurile în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, la primul centru drive-thru din România regulile sunt foarte clare.

Cei cinci pași care trebuie urmați pentru vaccinarea la un centru de tip drive-thru

Autoritățile au prezentat pe pagina de Facebook RO Vaccinare fotografii cu cei cinci pași pe care trebuie să îi urmeze cei care ajung la centru:

  1. Așteptați să fiți preluați de personalul din centrul de vaccinare
  2. După triaj se desenează pe parbriz un emoticon cu marker lavabil și veți fi îndrumat către zona de vaccinare
  3. Intrați în zona de vaccinare indicată și veți fi vaccinat direct în mașină. Nu trebuie să coborâți din mașină
  4. După vaccinare se scrie pe parbriz ora la care puteți părăsi zona post-vaccinare. Personalul medical va monitoriza toate persoanele vaccinate în această perioadă
  5. Înainte de plecare veți primi adeverința de vaccinare pe care va fi consemnată data când trebuie să vă prezentați la rapel.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat vineri seară, la Digi24, că în marile orașe din țară urmează să se deschidă primele centre de vaccinare „drive thru” din țară, în aceste centre urmând să ajungă cetățenii care nu au programare și doresc să se vaccineze. Acesta a menționat de asemenea, că marile centre din țară vor deveni parțial „drive thru”. Baciu a spus că până în prezent nu s-a aplicat acesta tactică deoarece România nu avea suficeinte doze de vaccin.

„Ne dorim să replicăm exemplul de la Timișoara. Ar putea să fie la Romexpo, dar și la Iași. Practic e ceea ce ne lipsesște, există acea percepție legată de program. În schimb, cu această coadă, stai la rând și știi că te vaccinezi.

Primăria Capitalei vrea să facă un centru de vaccinare de tip drive-thru în parcarea din Piața Constituției

Primăria Capitalei vrea să folosească o parte din parcarea care se află în Piața Constituiei pentru înființarea unui centru de vaccinare în sistem drive-through, potrivit unui proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de pe data de 27 aprilie.

Citește mai mult

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase