Gabriela din Iași a comandat on-line mobilă de bucătărie, dar și-a luat „țeapa” vieții. Ce s-a întâmplat după ce a plătit 1.000 de euro

Gabriela din Iași a comandat on-line mobilă de bucătărie, dar și-a luat „țeapa” vieții. Ce s-a întâmplat după ce a plătit 1.000 de euro
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 02/07/2022, 14:39
Actualizat: 02/07/2022, 22:35

Un bărbat, originar din Ciurea, este acuzat că ar fi păgubit mai multe persoane, fiind cel mai renumit țepar din județul Iași. Există chiar și un grup de Facebook dedicat oamenilor pe care acesta i-a țepuit. Multe persoane i-au trimis bani, iar Constantin Toma a găsit mereu scuze să nu mai onoreze comenzile, iar mai apoi nu a mai răspuns la telefon.

Gabriela Dumitrașcu este una dintre multele persoane care au fost țepuite de către Constantin Toma. Femeia susține că i-a trimis bărbatului, pe 6 iulie 2021, suma de 1.000 de euro, în schimbul unei mobile de bucătărie realizate la comandă. Mobila nu a fost livrată până în februarie 2022, spre exasperarea clientei, astfel că aceasta l-a amenințat pe bărbat că va face plângere la Poliție, relatează bzi.ro.

În ultima perioadă, Constantin Toma acționează și în Piatra Neamț și Vaslui.

Gabriela Dumitrașcu a pierdut 1.000 de euro

Constantin Toma a primit, în iulie 2021, suma de 1.000 de euro de la Gabriela Dumitrașcu, pentru a livra o mobilă de bucătărie realizată la comandă. Pentru luni bune, bărbatul și-a dus clienta cu vorba, promițându-i că-i va livra comanda, lucru care însă nu s-a întâmplat. În februarie 2022, Gabriela Dumitrașcu l-a amenințat pe bărbat că va depune plângere la poliție, însă fiind plecată în Germania nu a putut face acest lucru. În urma amenințărilor, bărbatul a spus că va realiza mobila, doar că au intervenit ceva complicații, care au făcut ca mobila să fie livrată cu întârziere. După aceasta, Constantin Toma nu a mai răspuns deloc la telefon.

„Pe 6 iulie 2022, am trimis prima parte de bani pentru a începe comanda mobilei de bucătărie. Ni s-a spus că se va începe procesarea comenzii, dar pentru asta am insistat extraordinar de mult, Constantin Toma având mereu scuzele la el! Pe 6 februarie 2022, după mai multe insistențe, i-am scris acestuia, sub amenințarea că vom merge la poliție, iar el ne-a răspuns că s-au încurcat puțin treburile și n-a apucat să facă mobila, a mia scuză într-un interval de timp foarte scurt! Am așteptat în zadar și am aflat, de fapt, că așteptăm o mobilă care nu va avea să existe, fiindcă acesta este unul dintre cei mai renumiți țepari din Iași și din orașele din jur!”, declară Gabriela Dumitrașcu.

Gabriela Dumitrașcu i-a trimis lui Constantin Toma suma de 1.000 de euro, fără să știe că nu va avea niciodată parte de mobila pe care o comandase.

„Muncim pentru a avea, respectăm pentru a fi respectați! Noi ne chinuim și muncim pentru suma respectivă de bani, fie ea mare sau mică, nu este corect să îți bați joc de oameni în halul ăsta. Am făcut o postare pe Facebook, unde am primit mai multe comentarii: «de ce am dat banii?», «de ce suntem atât de naivi?». Suntem așa, fiindcă noi, oamenii cu suflet bun, credem în umanitate și că alții sunt asemenea nouă”, menționează Gabriela Dumitrașcu.

Mai multe persoane păgubite de Constantin Toma

Femeia nu este singura păgubită de către Constantin Toma. Adrian Sârbu, din comuna Ciurea, i-a dat 3.000 de lei lui Constantin Toma tocmai în luna iunie 2021 și nu și-a mai primit nici banii înapoi, nici mobila.

Ana-Maria Cogean i-a dat anul trecut, în ianuarie, suma de 5.000 de lei, iar mobila i-a fost livrată abia în septembrie, fiind nevoie de intervenția unui avocat.

„Noi îi dădusem pe data de 4 ianuarie, anul trecut, suma de 5.000 de lei, iar mobila a adus-o prin septembrie, dar după ce vorbise cu avocatul nostru la telefon. A mai zis că suntem exagerați, că atât durează și nu ne-a terminat-o. În fine, cumva noi am rezolvat”, precizează Ana-Maria Cogean.

Reporterii „Bună Ziua Iași” au încercat să prezinte și punctul de vedere al lui Constantin Toma, dar acesta nu a putut fi contactat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase