Gabriela Firea anunță un nou proiect de lege: ”Este încă o dezinformare a guvernului că în Uniunea Europeană nu se pot plafona prețurile energiei”

Gabriela Firea anunță un nou proiect de lege: ”Este încă o dezinformare a guvernului că în Uniunea Europeană nu se pot plafona prețurile energiei”
Gabriela Firea

Gabriela Firea aduce noi acuzații guvernului condus de Florin Cîțu și scrie, în mediul online, că românii se află în fața unei alte dezinformări transmise de guvernanți, aceea că în Uniunea Europeană nu pot fi plafonate prețurile la energie. 

În ultima perioadă, facturile la energie au crescut considerabil, iar senatoarea PSD susține că România se află în fața unei adevărate ”apocalipse” a prețurilor la energie. Într-o astfel de situație, plafonarea prețurilor este singura soluție, iar social-democrații pregătesc și un proiect de lege în acest sens.

Gabriela Firea dă ca exemplu Spania, țară unde autoritățile au anunțat deja că vor fi luate măsuri pentru reducerea facturilor, soluția găsită fiind tocmai plafonarea prețurilor la gazele naturale, însă, în România, ”guvernul e preocupat de răfuielile politice pe funcții, bani și putere”

”Măsură concretă pentru protejarea românilor de apocalipsa prețurilor la energie! Susținem necesitatea plafonării acestor prețuri și pregătim un proiect de lege distinct în acest sens. Nu este deloc adevărat că în Uniunea Europeană nu se mai pot plafona prețurile energiei! O dovedește Spania, care tocmai a anunțat public faptul că ia măsuri pentru reducerea facturilor prin plafonarea prețurilor gazelor naturale”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”În loc să ia măsurile urgente permise de legislația existentă și să ușureze povara imensă a facturilor crescute artificial la electricitate și gaz, guvernul e preocupat de răfuielile politice pe funcții, bani și putere”

Gabriela Firea

”Se impune o măsură general aplicabilă precum plafonarea”

Proiectul de lege inițiat de social-democrați ar urma să fie anunțat, public, ”în cel mai scurt timp”, iar guvernului condus de Florin Cîțu îi va fi ”impus” un astfel de mecanism prin care prețurile la energie să fie plafonate, pentru o perioadă limitată de timp, în cazul unor ”salturi aberante” ale prețurilor.

”În aceste condiții, parlamentarii social-democrati au pregătit și urmează să anunțe public, în cel mai scurt timp, un proiect de lege care SĂ IMPUNĂ guvernului un mecanism de plafonare a prețurilor energiei care se activează automat, pe o perioadă limitată de timp, atunci când se înregistrează salturi aberante, așa cum este în prezent. Plafonarea prețurilor la energie este o soluție necesară, în acest moment!

Scumpirile sunt atât de mari, au efecte atât de nocive, nu doar la nivelul populației ci și al economiei, și induc riscuri atât de grave chiar și în privința funcționării spitalelor, încât se impune o măsură general aplicabilă precum plafonarea”, consideră senatorul PSD.

”Compensațiile sau sprijinul punctual, precum cel în cazul consumatorului vulnerabil sunt utile, dar insuficiente față de gravitatea situației. Este o iresponsabilitate să aștepți pasiv, cum a făcut până acum guvernul actual, și apoi în plină iarnă să constați tragediile și abia atunci să încerci să iei măsuri”

Gabriela Firea

”Apărarea românilor în fața unei adevărate apocalipse energetice este adevărata prioritate”

Gabriela Firea acuză Guvernul Cîțu de ”dezinformare”, în contextul în care se anunță că în UE nu pot fi plafonate prețurile la energie, asta în vreme ce în Spania se ia o astfel de măsură.

În ultimă instanță, notează senatoarea PSD, PNL și USR-PLUS se rezumă la ”circ politic” și la ”bătălia pentru putere”, fără a pune accent pe adevăratele priorități ale românilor.

”Este încă o dezinformare a guvernului că în Uniunea Europeană nu se pot plafona prețurile energiei.  Vă spuneam că Spania nu doar că plafonează prețul la gaz dar, așa după cum a propus repetat și PSD, determină companiile furnizoare să participe cu o parte din profiturile extraordinare realizare la susținerea consumatorilor.

PSD consideră că apărarea românilor în fața unei adevărate apocalipse energetice este adevărata prioritate a unui partid responsabil, nu circul politic și bătălia pentru putere pe care o desfășoară în această perioadă PNL și USR-PLUS”, mai scrie senatorul social-democrat pe pagina sa de socializare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vremea îi surprinde și meteorologi. Ce se întâmplă în următoarele 24 de ore
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ