Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan: „Pe străzi este mizerie, parcurile sunt în paragină, marile proiecte de investiții sunt blocate”

Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan: „Pe străzi este mizerie, parcurile sunt în paragină, marile proiecte de investiții sunt blocate”
Gabriela Firea și Nicușor Dan
Publicat: 04/11/2023, 10:54

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, sâmbătă, că Bucureștiul este plin de mizerie, iar multe proiecte importante au fost abandonate în Capitală.

„Bucureștenii și antreprenorii au ridicat ratingul Bucureștiului, în ciuda blocării tuturor investițiilor. Agenția de rating Fitch a stabilit ratingul Capitalei la BBB- stabil, așa cum a fost între 2016 și 2020 în mandatul meu de primar general. Nu este o reușită a primarului general care stă pe un morman de bani, în timp ce orașul se scufundă!

Ratingul pe termen lung acordat Bucureștiului de către agenția Fitch în urmă cu două săptămâni, BBB- stabil, nu este o reușită istorică. Capitala a mai fost stabilă financiar, cu excepția anilor pandemiei COVID-19 și a războiului din Ucraina când au fost probleme economice peste tot”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Fostul primar mai spune că PMB a avut bugete imense de la Guvern.

 „Susținătorii primarului general încearcă, din nou, să-i păcălească pe bucureșteni”

„Ratingul Capitalei a fost constant BBB- stabil, între 2016 și începutul anului 2020. După apariția noului coronavirus, când resursele naționale și ale Bucureștiului au avut de suferit, Fitch a stabilit ratingul la BBB- în scădere. Așa a rămas în ultimii trei ani, în ciuda unor bugete imense primite de la Guvern!

Susținătorii primarului general încearcă, din nou, să-i păcălească pe bucureșteni și transmit doar pe bucăți analiza agenției Fitch. De exemplu, nu prezintă ratingul pe termen lung, indicatorul cel mai important, ci se laudă cu faptul că „profilul individual de credit al Bucureștiului” a crescut. Ce trebuie să știe bucureștenii este că în ultimii trei ani, Primăria Capitalei a primit de două ori mai mulți bani de la bugetul național și a fost ridicat gradul de îndatorare”, explică Gabriela Firea.

Fostul edil mai spune că toate proiectele de investiții aflate acum în derulare sunt moștenite, găsite de Nicușor Dan în Primăria Capitalei de la „echipa Firea”.

„Mai spun acești susținători ai lui Nicușor Dan că agenția Fitch a lăudat planul său ambițios de investiții și valoarea fondurilor nerambursabile atrase. Ce omit este că toate proiectele de investiții aflate acum în derulare sunt moștenite, găsite de Nicușor Dan în Primăria Capitalei, pregătite de echipa Firea. Apoi, în mandatul meu nu am avut la dispoziție fondurile din PNRR. Totuși, am atras fonduri nerambursabile de 1 miliard de euro, iar o bună parte din bani au ajuns fizic în visteria Capitalei după ce am predat mandatul de primar general.

Cetățenii nu mai pot fi mințiți și doar ei pot trage concluzia dacă în București curge „lapte și miere”, când pe străzi este mizerie, parcurile sunt în paragină, marile proiecte de investiții sunt blocate, iar dezvoltatorii sunt „oile negre””, a mai scris Gabriela Firea.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului