Gabriela Firea, despre ”bomba cu ceas” lăsată în urmă de Guvernul Cîțu: ”Până unde merg iresponsabilitatea, nepriceperea și haosul?”

Gabriela Firea, despre ”bomba cu ceas” lăsată în urmă de Guvernul Cîțu: ”Până unde merg iresponsabilitatea, nepriceperea și haosul?”
Gabriela Firea

Raed Arafat a anunțat luni că, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii unităților sanitare publice cu paturi vor suspenda internările pentru operații şi pentru alte tratamente sau investigații care nu reprezintă urgențe, cu anumite excepții. În acest context, senatoarea PSD Gabriela Firea avertizează că este vorba despre o ”bombă cu ceas”, iar Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu.

 Gabriela Firea consideră că o astfel de decizie este ”criminală”, iar oamenii nu pot negocia cu suferința și cu boala, totul reducându-se la ”iresponsabilitate, neputință și haos” generate de fostul guvern.

 ”Trecutul guvern a lăsat în urmă o bombă cu ceas! Printre ultimele decizii criminale a fost cea care îi condamnă pe oamenii care “nu reprezintă urgențe medicale” să NU fie internați sau operați”! Să se descurce singuri! Cum să facă? Să negocieze cu boala, cu suferința lor? Cum să amâne? Cine stabilește asta? Agravarea bolilor prin întârzierea intervențiilor chirurgicale și a tratamentului adecvat poate fi fatală!  Cât trebuie să mai sufere oamenii? Până unde merg iresponsabilitatea, nepriceperea și haosul?”, se întreabă Gabriela Firea.

”Cerem convocarea de urgență a ședinței conducerii Parlamentului”

Spitalele trebuie să fie deschise pentru toți pacienții, indiferent de afecțiunile de care suferă, iar Gabriela Firea solicită convocarea de urgență a unei ședințe a conducerii Parlamentului pentru ca anularea unei astfel de decizii ”de neînțeles”.

”Din ce vedem de un an încoace, nu există nicio limită!  Guvernul a căzut ieri în Parlament, poate măcar în al 12-lea ceas, din postură interimară, vor fi anulate deciziile aberante care pun în pericol viețile oamenilor! Deschideți spitalele pentru toți pacienții! Toți au dreptul la sănătate!  Cerem convocarea de urgență a ședinței conducerii Parlamentului pentru anularea deciziei de neînțeles care aduce românii la disperare!”, mai scrie Gabriela Firea în mediul online.

”Boala nu așteaptă! Sunt cazuri pentru care fiecare zi contează!  Fiți oameni și voi, ascultați problemele reale! Anul trecut au decedat cu 6000 de români mai mult față de anii trecuți! Așa de bine ați condus țara prin pandemie!”

Gabriela Firea

Avocatul Poporului: ”Dreptul cetățenilor la asistență medicală în unitățile sanitare de stat nu poate fi îngrădit”

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu după declarațiile lui Raed Arafat de luni, precizând, prin intermediul unui comunicat, că – până acum – nu era publicat nici în Monitorul Oficial și nici afișat pe site-urile celor două instituții vreun Ordin al ministrului Sănătății sau al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) care să reglementeze aceste lucruri.

”Deși înțelegem situația epidemiologică gravă în care ne aflăm, atragem atenția că dreptul cetățenilor la asistență medicală în unitățile sanitare de stat nu poate fi îngrădit, neexistând pentru aceștia decât opțiunea efectuării actului medical în unități sanitare private. Astfel, situația de mai sus creează premisele discriminării acestei categorii de cetățeni, situație care, în opinia noastră, este de neacceptat”, transmite Avocatul Poporului.

În același timp, Avocatul Poporului apreciază că în situația în care suspendarea internărilor se va realiza prin ordin al DSU sau al MS ”acest lucru este neconstituțional și nelegal, în măsura în care permite dispunerea unor măsuri de restrângere a exercițiului dreptului persoanelor de a beneficia de asistență medicală în unitățile sanitare de stat”.

Demersurile Avocatului Poporului au fost aduse la cunoștința ministrului interimar al Sănătății și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, se mai precizează în comunicat.

Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația