Gabriela FIREA, nemulțumită de clinicile care cer bani pentru voucherele pentru creșterea natalității: „Ministerul va sesiza instituțiile abilitate”

Gabriela FIREA, nemulțumită de clinicile care cer bani pentru voucherele pentru creșterea natalității: „Ministerul va sesiza instituțiile abilitate”
Sursa foto: GÂNDUL
Publicat: 28/04/2023, 12:14

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, s-a declarat revoltată vineri de atitudinea unor farmacii sau clinici care, spune ea, le solicită bani pacienților care se prezintă cu voucherele pentru creșterea natalității, deși costurile sunt suportate integral de Minister.

Aceasta spune că voucherele sunt gratuite, dar unele cupluri înscrise în program au fost puse să plătească taxe care ajung și la 1.000 de lei. Potrivit Gabrielei Firea, astfel de solicitări sunt complet ilegale. Mai mult, Ministerul urmează să sesizeze instituțiile abilitate în legătură cu aceste practici.

„Voucherele sunt gratuite și nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei este complet gratuit! Am aflat cu stupefacție de la unele cupluri înscrise în acest program că li se solicită taxe de 1.000 de lei pentru emiterea voucherelor!!! Sunt extrem de neplăcut surprinsă!
Asemenea fapte pun într-o lumină nefavorabilă un demers onorabil și de mare succes. Este complet ilegal, iar ministerul va sesiza instituțiile abilitate! În cazul în care vă este solicitată din partea farmaciilor sau a clinicilor incluse în program vreo plată pentru emiterea voucherelor vă rog să nu o achitați și să ne semnalați acest lucru!

Taxa de imprimare și expediere a voucherelor este achitată integral de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, conform obligațiilor contractuale dintre părți.

De asemenea, fac un apel la reprezentanții farmaciilor și clinicilor care au recurs la astfel de practici să înceteze perceperea unei astfel de taxe!

Acest program este o reușită și nu trebuie pus în pericol de astfel de gesturi dezonorante. Ministerul Familiei ajută cuplurile care-și doresc un copil, dar se luptă cu infertilitatea! Nu acceptăm ca altcineva să le pună bețe-n roate și să profite de pe urma lor”, transmite Firea.

Gabriela Firea: Sunt 4.300 de dosare eligibile până acum

Ministrul a făcut și o scurtă prezentare a situației actuale a programului. Ea spune că peste 14.300 de solicitări de înscriere au fost deja înregistrate la Minister, 4.300 dintre ele fiind deja declarate ca fiind eligibile.

Firea le recomandă tuturor persoanelor interesate să primească sprijinul de 15.000 de lei de la stat să se înscrie în program.

„Înregistrarea dosarelor transmise este la zi, până astăzi sunt peste 14.300 de solicitări primite pentru obținerea sprijinului. Sunt 4.300 de dosare declarate eligibile și peste 3.600 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 2.400 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Așteptăm în continuare solicitări ! Rog toate persoanele interesate să obțină sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei/procedură să citească atent informațiile de pe pagina Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Urmați toți pașii din regulament, trimiteți toate documentele semnate, folosiți adeverințele oficiale pe care le găsiți pe site și scrieți acolo unde trebuie «conform cu originalul», pentru a nu risca să pierdeți timp prețios pentru dumneavoastră”, mai scrie ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...