Gabriela Firea, semnal de alarmă la o lună de la moartea Anei Oroș, femeia UCISĂ de câini lângă Lacul Morii: ”Un copil a fost despărțit de mama lui din cauza incompetenței”

Gabriela Firea, semnal de alarmă la o lună de la moartea Anei Oroș, femeia UCISĂ de câini lângă Lacul Morii: ”Un copil a fost despărțit de mama lui din cauza incompetenței”
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
Publicat: 21/02/2023, 11:02
Actualizat: 21/02/2023, 11:03

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, trage un semnal de alarmă, la o lună după decesul Anei Oroș, femeia ucisă de câini lângă Lacul Morii.

Ministrul a scris pe pagina sa de Facebook că, în ciuda faptului că a trecut o lună de la decesul Anei Oroș, nu s-a întâmplat aproape nimic, iar lucrurile se pot repeta oricând.

”A trecut o lună de când o femeie a murit mușcată de câini în Bucuresti! Dar nici primarul general, nici liderii locali și naționali ai USR nu par să aibă insomnii! Și nu consideră a fi un caz grav, pentru care merită să iasă public cu acțiuni și luări de poziție. Imaginați-vă ce ar mai fi protestat, zilnic, dacă se întâmpla o astfel de tragedie în mandatul meu! O tragedie fără margini care s-a repetat după 10 ani. O lună de întrebări fără răspunsuri, o lună în care nu au venit soluții, o lună în care alte două femei au fost victime ale câinilor. O lună de când un copil a fost despărțit de mama lui din cauza incompetenței si a nepăsării! Ce înseamnă o lună pentru o familie care așteaptă să afle vinovații pentru moartea unui om drag? 30 de zile de chin, de durere și de stres. Acum fix o lună, Ana Oros, mamă, angajată chiar de actualul primar la Primăria Capitalei, alerga pentru ultima dată pe lângă Lacul Morii. O haită de câini a atacat-o și a ucis-o, exact în locul unde, cu opt luni în urmă, mai fusese atacată o dată”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”Primarul general trebuie să spună public, măcar acum, cine răspunde pentru această tragedie

Ministrul a mai scris că autoritățile nu au venit cu explicații, iar controlul pe care ASPA trebuia să îl facă, încă nu este finalizat.

”Nu au urmat explicații, a fost doar circ. Primarul sectorului 6 a promis în lacrimi în fața presei că va remedia situația. Abia după 9 zile, a ieșit primarul general și a anunțat că de vină a fost un măgar mort, care i-ar fi atras pe maidanezii din zonă⁉️ Încă sunt multe întrebări la care Dl. Dan nu a venit cu răspunsuri! E greu de crezut că într-o lună nu s-a finalizat controlul dispus la ASPA. Primarul general trebuie să spună public, măcar acum, cine răspunde pentru această tragedie care s-a repetat în București la 10 ani de la cazul băiatului de 4 ani, Ionuț. Diana Pungă, administratorul public al Capitalei și coordonatorul activității ASPA, este încă în funcție. Bine merci!

Mai mult, instituția a primit cel mai mare buget, 30 de milioane de lei, și își propune să țină și mai multe animale în adăposturi. Primarul general tot nu ne-a explicat de ce nu se mai ridică de pe străzi la fel de multe animalele fără stăpân ca înainte să ajungă el în funcție? În 2022, au fost capturați 1.500 de câini, față de 2020 și 2019 când au fost capturați în medie 2.300 de animale fără stăpân. Patrupedele de pe străzi nu au nici o vină, dar nici oamenii nu trebuie să mai moară în drum spre serviciu, către magazin sau când ies la alergat sau plimbare. Cât privește tragica moarte a Anei Oros, familia ei merită răspunsuri iar Nicușor Dan este obligat să vină cu ele, evident, fără să invoce “greaua moștenire” că nu-l mai crede nimeni și în acest domeniu chiar nu este cazul!”, a mai spus Gabriela Firea.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern