Gabriela Firea: „TIR-uri de ATI care omoară, în loc să salveze, pentru că sunt o improvizație!”

Gabriela Firea: „TIR-uri de ATI care omoară, în loc să salveze, pentru că sunt o improvizație!”
Gabriela Firea / Foto / Facebook
Publicat: 13/04/2021, 10:12

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, marți, că TIR-urile ATI sunt o improvizație care „omoară în loc să salveze”. Reacția senatorului PSD vine după după tragedia de luni, de la „Vicrtor Babeș”, unde trei pacienți au murit după ce instalația de oxigen a unui TIR ATI s-a defectat.

„TIR-uri de ATI care omoară, în loc să salveze, pentru că sunt o improvizație! Acestea sunt gândite să fie folosite câteva ore, în cazul unor accidente rutiere, de muncă sau alte evenimente grave. Nicidecum zile în șir, în curtea spitalelor, cu același personal medical hăituit, supra-solicitat, obosit, și pe baza acelorași instalațîi electrice care deservesc un spital”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit fostului edil al Bucureștiului, personalul calificat este cel mai important în unitățile de sănătate.

Gabriela Firea: „Personalul calificat este cel mai important!”

„Cine îi oprește de peste un an, pe cei de la putere, să organizeze concursuri pentru secțiile ATI, pentru a le extinde?

Personalul calificat este cel mai important!

Această este responsabilitatea directă a Ministerului sănătății.  Dotările vin : de la primarii, CJ-uri, sponsori.

Cadrele medicale sunt baza! Și instalațiile necesare. Într-o țară normală, moțiunea depusă de noi ar trebui să fie votată de toți parlamentarii! E vorba despre viață românilor!”, a mai scris Gabriela Firea.

Trei pacienți de la Victor Babeș au murit luni

Trei persoane internate în tirul de ATI de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală au murit luni după-amiază după ce ventilatoarele din secția mobilă au intrat în avarie, din cauza unei creșteri bruște a presiunii.

Potrivit Poliției Capitalei, din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie,  alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi  înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult