GALERIE FOTO | A început să vină tablierul de la Pasajul Doamna Ghica. Când se va circula pe cel mai așteptat pod din București

Publicat: 03/09/2022, 13:07
Actualizat: 03/09/2022, 16:25

Primele două transporturi ale tablierului de la pasajul Doamna Ghica au ajuns sâmbătă dimineață în București, a anunțat primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu. Când se va circula pe pod.

„Când am implicat Primăria Sectorului 2 în proiectul de la Doamna Ghica două lucruri m-au interesat – să resuscităm șantierul, să nu rămânem cu o intersecție majoră blocată și să fie pasajul finalizat până la finalul acestui an.

Primul obiectiv s-a atins. Lucrările merg normal. Fazele se succed și finanțarea este asigurată. Al doilea obiectiv, nu. În ciuda insistențelor, nu vom reuși pornirea asfaltării anul acesta.

Azi dimineață (sâmbătă -n.r.) au ajuns primele două transporturi ale tablierului de la pasajul Doamna Ghica. Diseară ajunge și al treilea”, a anunțat Radu Mihaiu pe Facebook.

Potrivit edilului, totate piesele podului vor fi în șantier până la jumătatea lunii octombrie.

Radu Mihaiu: „Pasajul Doamna Ghica va fi circulabil anul viitor”

„În următoarele săptămâni vom primi rând pe rând piesele necesare pentru asamblarea celor 3 segmente mari din care e format podul. Până la jumătatea lunii octombrie vom avea pe șantier toate piesele necesare.

Conform graficului de execuție în luna februarie tablierul va fi montat integral. Apoi vom începe celelalte lucrări la carosabil, iluminat, sistem de canalizare. Mai sunt câteva amănunte de stabilit, dar în mare măsură planul este fixat și constructorul se ține de el. Pasajul Doamna Ghica va fi circulabil anul viitor”, a mai anunțat Radu Mihaiu.

Lucrările la Doamna Ghica au fost sistate din lipsă de bani

Pasajul de la Doamna Ghica a fost realizat de fosta administrație în proporție de 40% iar termenul de finalizare a proiectului era luna mai 2021.

Lucrarea este executată de Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, iar valoarea contractului pentru aceste lucrări este de circa 110 milioane lei fără TVA. Lucările au fost sistate de la finalul anului 2020, din lipsă de fonduri.

Gabriela Firea, către Nicușor Dan și Radu Mihaiu, pe tema Pasajului Doamna Ghica: „Încetați să vă mai lăudați zgomotos. Nu aveți niciun merit”

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, îi acuză pe Nicușor Dan și pe Radu Mihaiu că folosesc fotografiile cu tablierul de la Doamna Ghica pentru imagine, și le transmite că nu au niciun merit pentru construcția acestui pod care a întârziat foarte mult.

„Dar ce vuiet e pe rețelele sociale! E festival printre “groparii Capitalei”! Au reușit, după doi ani, să aducă primele bucăți din tablierul metalic la Pasajul Doamna Ghica și sunt în stare să lanseze și artificii. Ar face orice să-și lege imaginea de proiect și să-i facă pe bucureșteni să creadă că datorită lor se construiește pasajul. Nu, ei au un singur “merit”: din cauza lor s-au pierdut 2 ani, iar șoferii care au trecut prin zonă s-au chinuit.

Au uitat câte critici au azvârlit în spațiul public în tot timpul mandatului meu și în campanie, fiind mereu împotriva proiectelor pe care le realizam împreună cu echipa mea. Acum sunt bune?

Nu, domnilor, aveți puțină onoare! Încetați să vă mai lăudați zgomotos. Nu aveți niciun merit. Voi erați cei care votați împotriva acestor proiecte în mandatul trecut, dar ați uitat, nu-i așa?”, a precizat Gabriela Firea pe Facebook.

Fostul edil continuă apoi atacul la Nicușor Dan.

„Mult mai bine ar fi ca Nicușor Dan și acoliții săi, în special necunoscuții care își fac imagine pe spinarea muncii altora, să le spună bucureștenilor de ce nu e gata încă acest pasaj, nu să se laude că au mai avansat un metru în doi ani!

Pasajul Doamna Ghica nu este finalizat și în zonă este tot aglomerație pentru că actualul primar general și majoritatea USR-PNL-PMP s-au încăpățânat să închidă o companie municipală implicată direct în proiect, cea de Consolidări, și a ținut aproape de faliment Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul principal”, mai scrie Firea.

Ministrul Familiei condamnă faptul că tablierul metalic al podului s-a fabricat în Italia.

„Pasajul Doamna Ghica nu e gata nici anul acesta”

„Cât privește partea metalică a pasajul, care este acum material bun pentru selfie-uri și live-uri din șantier, realitatea este cu totul alta! Când au venit dânșii la primărie, tablierul era deja în lucru la o companie românească și sunt dovezi în acest sens. Au renunțat la acel contract și la bucățile deja asamblate în fabrică pentru un nou producător din Italia. Ce ar mai fi țipat dacă pe vremea mea s-ar fi construit tablierul în altă țară!

Mai grav e altceva, pasajul Doamna Ghica nu e gata nici anul acesta. Poate la anul pe vremea asta să se poată circula. Este strigător la cer pentru că știu cât s-a muncit în mandatul meu de primar general la acest proiect și ce delăsare a fost după. Știu și bucureștenii cum s-a muncit până noaptea târziu, cu eforturi financiare mari, și câte luni s-a stat după ce a ajuns Nicușor Dan primar.

Ca să fie clar, Pasajul Doamna Ghica este meritul specialiștilor din Primăria Capitalei și a celor care au lucrat în două companii municipale până în Septembrie 2020. Ce a urmat după noi este doar bătaie de joc, este clar că Nicușor Dan ar fi oprit definitiv și acest șantier dacă ar fi avut cum. P.S.: Pozele de mai jos sunt dovada “agitației” de pe șantier din această vară. Pustiu!”, a mai precizat Gabriela Firea.

Reacția Gabrielei Firea vine după ce Nicușor Dan și Radu Mihaiu, primarul sectorul 2, au postat pe Facebook imagini cu primele bucăți din tablierul metalic al podului, care a fost adus din Italia.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial