GALERIE FOTO – Aproximativ 1.000 de persoane au protestat împotriva restricțiilor, în Capitală: „Fără pașaport de vaccinare”

GALERIE FOTO – Aproximativ 1.000 de persoane au protestat împotriva restricțiilor, în Capitală: „Fără pașaport de vaccinare”
GALERIE FOTO – Aproximativ 1.000 de persoane protestează împotriva restricțiilor, în Capitală: „Fără pașaport de vaccinare” / Foto: Captură Facebook News București
Publicat: 10/04/2021, 21:08
Actualizat: 11/04/2021, 09:09

Scandalul pacienților evacuați în miez de noapte de la Spitalul Foișor generează nemulțumiri în rândul populației. Un nou protest în Piața Victoriei are loc sâmbătă seară, în Capitală. Câteva sute oameni au mărșăluit prin centrul Capitalei și s-au oprit în fața sediului Executivului, apoi au pornit spre Palatul Cotroceni.

Aproximativ 1.000 de oameni au protestat la Palatul Cotroceni

Autorizația pentru miting a expirat la ora 19:30, dar câteva sute de oameni continuau să demonstreze la Palatul Cotroceni sâmbătă, la ora 20:00, deși este ora la care au intrat în vigoare și restricțiile de circulație valabile în weekend.

„UE=Vaccinistan”, „Fără pașaport de vaccinare”, „Fără obligativitatea vaccinării” sunt multe dintre bannerele afișate.

Allţii au pancarte cu mesaje împotriva autorităţilor sau împotriva ”Big Pharma”.

Mulți dintre manifestanți nu poartă masca sanitară de protecție, iar acum încalcă și interdicția de circulație din weekend.

Foto: Alexandra Pandrea/ Gândul.RO

Copreşedintelele AUR, George Simion, a fost prezent în Piața Universității. La fel, senatoarea Diana Șoșoacă a putut fi zărită printre protestatari.

”Lupta nu trebuie oprită niciodată. Nu am venit sâmbăta aceasta alături de manifestanţi pentru că e degeaba. Nicio ieşire în stradă nu e degeaba, mai ales după ce s-a întâmplat, cred că ultima sfidare e la Spitalul Foişor, o sfidare a sistemului care arată că poate să facă ce vrea el, nu e aşa”, a arătat liderul AUR într-o transmisiune live pe Facebook din Piaţa Victoriei.

Sâmbătă după-amiază, câteva sute de persoane s-au strâns în zona Gării Obor, pentru a protesta faţă de restricţiile impuse de Guvern, după care s-au deplasat spre Piaţa Universităţii. Aceştia au mărşăluit pe bulevardul Magheru, până în Piaţa Victoriei, unde se aflau alte câteva sute de persoane.

Din Piaţa Victoriei, protestatarii au pornit către Palatul Cotroceni, însoţiţi de jandarmi, în timp ce o parte a manifestanţilor a rămas în Piaţa Victoriei.

Aceştia au fluturat steaguri, au suflat în vuvuzele şi au strigat lozinci anti-guvernamentale.

Foto: Alexandra Pandrea/ Gândul.RO

Organizatorul acestei manifestații a cerut aprobare pentru demonstrații la Universitate, în Piața Victoriei, la Obor și Palatul Cotroceni.

Proteste şi la Braşov

Câteva zeci de persoane s-au adunat în faţa clădirii Prefecturii, purtând drapeluri tricolore şi pancarde pe care se putea citi „Noi şi o lume întreagă liberi să fim” şi „România trezeşte-te”. Ca şi la acţiunile anterioare de protest, oricine a dorit a putut să se înscrie la cuvânt, organizatorii punând la dispoziţie aparatura de amplificare necesară.

Cadre medicale, lideri politici, dar și rudele pacienților s-au arătat revoltate, vineri seară, în urma unui ordin semnat de Ministerul Sănătății și DPSU prin care Spitalul Foișor din Capitală a devenit unitate spitalicească Covid-19.

Aproximativ 90 de pacienți internați în Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală au fost evacuați, vineri seară, după o decizie ce fusese aprobată cu doar câteva ore înainte de transformare în unitate suport COVID-19. Unii dintre pacienți au fost redistribuiți la alte spitale din Capitală și transferați cu salvările sau cu mașinile personale, imaginile cu bolnavii pe tărgi care sunt urcați noaptea în ambulanțe fiind șocante.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, a venit sâmbătă cu o serie de precizări în legătură cu situația creată la Spitalul Foișor din Capitală vineri seară, unde mai mulți pacienți au fost transferați de urgență din unitatea medicală.

Manifestanții au putut fi văzuți și vineri seară, la protestul de la evacuarea Spitalului Foișor.

Arafat: „Decizia, pe fond, este corectă”

„Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înțelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – și după care a da explicații, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim pentru ele lor – și între a supăra și de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieți, eu în continuare aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”, argumentează Raed Arafat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?