GALERIE FOTO | Cum arată parcul care s-a redeschis în centrul Bucureștiului și despre care s-a spus că a fost „betonat”

Publicat: 11/02/2022, 15:45

Parcul „Grădina Ioanei” din București a fost redeschis, iar refacerea lui a costat peste 3,2 milioane de lei, au precizat reprezentanții primăriei Sectorului 2 pentru Gândul.

Unul dintre cele mai cochete parcuri din București a fost redeschis, după mai multe luni de lucrări.

Reabilitarea de la „Grădina Icoanei” este însă una controversată, după ce în spațiul public au apărut nemulțumiri legate de modul cum a fost refăcut parcul, fiind multe voci care reclamă faptul că s-a folosit prea mult beton.

„Contrar multor speculații vehiculate în spațiul public, reamenajarea Grădinii a fost făcută conform studiului istoric din 2008. Pe scurt: aleile nu sunt din beton, ci din calcar concasat permeabil. A fost schimbat locul de joacă și înlocuit mobilierul, replacată fântâna și refăcut întreg sistemul de canalizare”, au anunțat, vineri, cei de la Primăria sectorului 2.

Mai multe imagini, în GALERIE FOTO

Ce fel de lucrări s-au realizat la „Grădina Icoanei”

Reprezentanții primăriei sectorului 2 au precizat pentru Gândul că valoarea totală a lucrărilor de proiectare și execuție a fost de 3.256.016,18 lei (TVA inclus).

„Pe data de 5.10.2021 a fost eliberată autorizația de construire pentru Reamenajarea Parcului Grădina Icoanei. În data de 1.11.2021 au început efectiv lucrările de execuție. Au fost executate lucrări de refacere alei (cu nisip stabilizat și piatră cubică) , refacerea fântânii arteziene, reamenajarea spațiului verde. Au fost plantați arbori și arbuști coniferi și foioși, plante acoperitoare de sol ( vinca, hedera), gard viu, plante perene și gazon rulou”, au precizat cei de la primăria sectorului 2 pentru Gândul.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase