GÂNDUL LIVE. Daniel Tudor, antreprenor firmă dezvoltare imobiliară, despre PUZ-uri: „O parte din piață, destul de consistentă, stă cu sufletul la gură”

Publicat: 26/02/2021, 12:36
Actualizat: 26/02/2021, 13:15

Daniel Tudor, antreprenor firmă dezvoltare imobiliară, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că piața imobiliară stă cu sufletul la gură și multe investiții sunt în pericol, dacă vor fi suspendate PUZ-urile de sector, pentru doi ani, așa cum plănuia inițial primarul Nicușor Dan. Un termen de trei luni pare mai acceptabil pentru dezvoltatorii imobiliari.

„Noi lucrăm cu mai mulți dezvoltatori în București și în țară. Există un sentiment profund negativ, pentru că probabil că nu s-a stat foarte mult să se înțeleagă în detaliu… Dacă se găsește o cale de mijloc, în care se ajunge la dialog, spre dezvoltarea sustenabilă, nu văd o problemă. Dacă se limitează la trei luni.

„Piața stă cu sufletul la gură”

Vorbim de o parte din piață destul de consistentă, care stă cu sufletul la gură. Cât timp este luată în scopul îmbunătățirii pieței din București, atunci sigur va fi foarte bine.

Inițial, când se vorbea de suspendarea de doi ani s-a creat un val de hate. Sunt reacții emoționale, care se întâmplă pe termen scurt, la o schimbare majoră.

„Este bine că Nicușor Dan dă dovadă de fermitate, dar…”

Dl. Nicușor Dan este bine că are fermitate, dar să pună la masă toate părțile implicate și să găsească soluția optimă pentru ca acest oraș să fie dezvoltat pe termen scurt și lung.

Tot timpul vor fi păreri, când vine vorba de politică. Eu nu cred că cineva din conducerea acestei primării dorește răul comunității noastre. Deciziile concrete au fost comunicate foarte prost, dar se va ajunge la o formulă de dialog, pentru a fi bine pentru toată comunitatea orașului.”, a spus Daniel Tudor la GÂNDUL LIVE.

GÂNDUL LIVE. Cristian Lisandru, jurnalist GÂNDUL.RO, despre suspendarea PUZ-urilor de sector: Consilierii se tem că vor fi obligați să plătească daune. Discuțiile au căpătat și unele conotații comice | VIDEO

Jurnalistul GÂNDUL.RO Cristian Lisandru a vorbit în ediția de vineri a emisiunii GÂNDUL LIVE despre ședința Consiliului General al Municipiului București în care se discută propunerea primarului general, Nicușor Dan, de suspendare a PUZ-urilor de sector.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase