GÂNDUL LIVE. Deputatul PSD Radu Oprea, purtător de cuvânt al partidului, despre faptul că România va vinde doze anti-Covid către Danemarca: „Am cumpărat mult vaccin și acum nu trebuie să irosim” (VIDEO)

Publicat: 30/06/2021, 22:01
Actualizat: 01/07/2021, 17:13

Deputatul PSD Radu Oprea, purtător de cuvânt al partidului a vorbit  miercuri seară, la Gândul Live despre faptul că România va vinde doze de vaccin anti-Covid către Danemarca.

„Este evident că țintele de vaccinare pe care și le-a asumat Guvernul, prin premierul Cîțu, au fost ratate – și nu spun lucrul acesta deloc cu veselie. Nu face bine nimănui acest lucru, pentru că vaccinarea – din punctul meu de vedere – era solutia. Au fost făcute foarte multe greșeli, de la abordarea campaniei, până la faptul că nu au știut să meargă câtre mediul rural. Nu au știut să înțeleagă cum să poată să ajungă la cei vurnerabili. (…) Aici cred că este, de fapt, dezastrul campanei de vaccinare… faptul că, ce aveam ca prioritate, nu am știut să mergem cu mesajul și cu vaccinul la ei”, a spus Radu Oprea, la Gândul Live.

„Acum constatăm efectele: că am cumpărat vaccin foarte mult, că nu trebuie să îl irosim și atunci un milion de doze au plecat către Danemarca, acolo unde premierul și Guvernul au știut să convingă populația că e bine să se vaccineze. Noi de ce nu am fost în stare? Suntem pe locul 25… la coadă. Am fi putut să fim primii”, a adăugat acesta.

Întrebat ce îi reproșează lui Florin Cîțu, în comparație cu premierul danez, acesta a precizat că „acum, după ce au stricat atat de mult, este extrem greu să repari”.

„De exemplu, implicarea medicilor de familie (în campania de vaccinare-n.r.) a venit foarte târziu și nu cu un mesaj suficient de puternic. Acum s-a distrus relația dintre medic și pacient. Vine medicul și îți spune că e bine să te vaccinezi și tu nu mai ai încredere. Aici a greșit, cel mai mult, Guvernul în campania de comunicare, nelăsând specialiștii și venind cu alte persoane din zona publică și, din păcate, politicienii nu au cea mai mare încredere în societate, facând discuțiile acestea nelalocul lor despre vaccinare… au greșit foarte mult”, a precizat senatorul PSD.

VEZI EDIȚIA INTEGRALĂ GÂNDUL LIVE DE MIERCURI, 30 IUNIE 2021:

CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase