GÂNDUL LIVE. Jianu, CNIPMMR: Am avut și măsuri bune, dar și unele care nu au funcționat. IMM-iștii, eroii acestor zile

Publicat: 17/06/2021, 19:44
Actualizat: 17/06/2021, 19:58

Florin Jianu, președintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a declarat, la GÂNDUL LIVE, că, în timp ce unele măsuri ale guvernului au fost binevenite, altele s-au dovedit a fi nefuncționale.

„Dacă e să ne uităm la măsurile existente în mediul de afaceri, anul trecut au fost câteva măsuri bune, acel șomaj tehnic, sau IMMInvest.

IMMInvest a susținut zeci de mii de IMM-uri.

Avem câteva măsuri care nu au funcționat, măsura 2 care a însemnat granturi capital de lucru pentru IMM-uri, care, întârziind cu plățile, poate genera distorsiuni în piață. Odată ce timpul trece, economia se redeschide, unii rămân în urmă.

„IMM-iștii sunt eroii acestor zile”

Criticăm și măsura 3, de investiții pentru IMM-uri. Ajută la recâștigarea competitivității. Turismul este extrem de afectat, dacă ar fi ajuns un grant de investiții către ei, ar fi păstrat locurile de muncă, ar fi încercat o minimă dezvoltare.

Având în vedere susținerea reală prin acel șomaj tehnic, cele mai multe firme și-au păstrat locurile de muncă. A fost foarte interesant în sectorul IMM.

Principala abordare a fost aceea de menținere a locurilor de muncă, de tip social, nu una meschină, că merge firma, bine, nu merge, am aruncat oamenii pe stradă și gata.

Abia pe locul doi se gândeau la menținerea pieței, clienților. Această gândire sănătoasă a făcut ca numărul șomerilor să nu crească.

Sunt de acord cu premierul. IMM-iștii sunt eroii acestor zile.”, a declarat Jianu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase