GÂNDUL LIVE. Prognoza meteo. Meteorolog ANM: „Vorbim de iarnă, dar pentru un interval scurt de timp”

Publicat: 10/03/2021, 12:50
Actualizat: 10/03/2021, 14:09

Oana Păduraru, meteorolog ANM, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că iarna își reintră în drepturi, dar pentru o perioadă scurtă de timp.

„Nu știu termenul popular, dar iarna vine la jumătatea lui martie. Dar valorile termice au mai fost specifice sfârșitul lunii aprilie. Își mai spune și iarna cuvântul, sperăm pentru ultima dată.

Vorbim de iarnă, dar pentru un interval scurt de timp. E în vigoare și atenționarea meteo cod galben, până mâine dimineață, pentru ninsori.

Se va întâmpla în cea mai mare parte a Munteniei, vor fi ninsori însemnate cantitativ. Tot până mâine dimineața la ora 6 e în vigoare un cod pentru precipitații, în regiunile din jumătatea sudică a țării, dar ninsori slabe cantitativ se vor semnala în centru și N-E.

Dacă ne referim la aspectul termic, vreme deosebit de rece, azi și mâine, valorile vor fi mai scăzute cu 8-10 grade. Joi spre vineri se vor înregistra și cele mai scăzute temperaturi, chiar spre limita de ger.

După acest episod de iarnă, valorile vor crește, începând de vineri. Duminică, ne așteptăm la temperaturi în sud chiar și de 12-13 grade, chiar posibil mai ridicate în Câmpia de Vest și în S-E. Valorile termice din cursul nopții vor fi în creștere, de 0 grade. Precipitațiile nu vor lipsi, dar vor fi sub formă de ploaie.”, a declarat meteorologul la GÂNDUL LIVE.

Ninsori abundente în mai multe zone din țară! Cod galben de ninsoare în zona montană și predominant în sudul a țării – VIDEO

Ninsori abundente în mai multe zone din țară după ce Agenția Națională de Meteorologie a anunțat cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent valabil până pe 11 martie, ora 06:00. Cantități mari de zăpadă cad în mai multe zone din țară. În imaginile video se poate observa cum a nins viscolit pe drumul Pitești – Brașov, respectiv în zona Rucăr, dar și pe DN7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, în localitatea Cotmeanca, din Argeș. De asemenea, și în Câmpulung Muscel, Argeș, au căzut cantități semnificatve de zăpadă.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase