GÂNDUL NEWS. Capitala, paralizată de o grevă spontană la metrou! Au fost deschise trei dosare penale (VIDEO)

Publicat: 26/03/2021, 20:30
Actualizat: 26/03/2021, 20:44

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS.

Astfel, de la ora 20:30, Emma Zeicescu prezintă GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale zilei.

Emisiunea are o durată medie de 5 minute, fiind alternativa perfectă de consum pentru a te informa la sfârșitul zilei cu cele mai importante subiecte din actualitatea românească și internațională.

1) Capitala, paralizată!

Bucureștenii care au mers încă de dimineață la metrou s-au trezit cu surpriza neplăcută de a găsi porțile închise. Protest spontan, spun angajații care vorbesc de restructurări, tăieri de salarii și sporuri. Acțiune mafiotă, spun autoritățile, deoarece protestul vine la doar o zi după ce Metrorex a notificat sindicatul să elibereze spațiile comerciale de la metrou.  / (Mai multe detalii aici…)

2) Trei dosare penale au fost deschise după greva de la metrou!

Cea mai gravă acuzație, de terorism, este formulată chiar de directorul Metrorex la adresa sindicalistilor. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a facut mafioti si s-a adresat DNA pentru comiterea mai multor infractiuni – abuz în serviciu, trafic de influență și șantaj. La rândul său, Tribunalul Sectorului 4 verifică legalitatea desfășurării grevei, în vreme ce Poliția a identificat mai mulți protestatari pe care i-a si amendat. (Mai multe detalii aici…)

3) Schimbare de planuri!

Noile restricţii, anunțate după zile de analize și discuții, vor fi aplicate de duminică, din cauza timpului scurt de implementare! Magazinele, asadar, se vor închide la ora 18 00, în weekend, acolo unde rata de incidență este mai mare de 4 la mie, iar dacă incidența depășește 7,5 la mie restricțiile se aplică toată săptămâna. Similar este și în cazul circulației: avem restricții la sfârșit de săptămână, după ora 20.00, la incidență de peste 4 la mie, și toată săptămâna dacă incidența depășește 7,5 la mie. (Mai multe detalii aici…)

4) Autoritățile sunt cu ochii pe schiori!

Cu două săptămâni înainte de închiderea oficială a sezonului, dar odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții, în Poiana Brașov se fac verificări. Motivul? Turiștii să nu se mai înghesuie la coada de la telecabină. Noi culoare de acces au fost create de autorități, în vreme ce jandarmii montani si polițiștii verifică respectarea măsurilor, atât pe partie cât și la restaurantele din zona statiunilor.

5) Doliu în muzica lăutărească!

Cântăreața Cornelia Catanga a murit, vineri dimineață, la Spitalul Universitar din Capitală, acolo unde a fost internată de joi în stare gravă. Deși s-a vehiculat ideea că ar fi fost infectată cu Covid-19 și s-ar fi tratat singură acasă, Aurel Pădureanu, soțul artistei, susține că a fost vorba, de fapt, de un stop cardiac. Însă, nimeni din familia Corneliei Catanga nu credea în existența coronavirusului. Un prim episod cardiac a avut loc în 2019, când artista a suferit un infarct. (Mai multe detalii aici…)

GÂNDUL NEWS, de luni până vineri, de la ora 20:30

Gândul NEWS va fi în direct, de luni până vineri, de la ora 20:30, pe Gandul.ro și canalul de YouTube Gândul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase