Fără spații comerciale în stațiile de metrou. “Periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă!” Anunțul făcut de Metrorex

Fără spații comerciale în stațiile de metrou. “Periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă!” Anunțul făcut de Metrorex
Fără spații comerciale în stațiile de metrou. “Periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă!” Anunțul făcut de Metrorex sursa foto: bucurestiulmeudrag.ro
Publicat: 25/03/2021, 14:27
Actualizat: 25/03/2021, 14:28

Metrorex a solicitat evacuarea zecilor de spații comerciale din stațiile de metrou din cauza faptului că acestea ar periclita, printre multe altele, securitarea persoanelor în caz de urgență.

În comunicatul semnat de Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex, compania transmite firmei care administrează spațiile respective să elibereze, în regim de urgență, zonele până pe 2 aprilie 2021. Mai mult, contractul dintre părți a și expirat.

În acest context, ţinând seama şi de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spaţiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021”, se arată într-un comunicat semna de Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.

Fără spații comerciale în stațiile de metrou. Metrorex: “Creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător”

De asemenea, Metrorex atrage atenția că spațiile comerciale în căile de evacuare din stațiile de metrou pun în pericol securitatea cetățenilor, în caz de urgență. Mai mult, acestea ar deranja călătorii prin comerciarea băuturilor alcoolice și a produselor de patiserie.

Continuarea activităţii spaţiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora. Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spaţiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice şi comercializarea produselor de patiserie. Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiţii de transport civilizate, în siguranţă şi în conformitate cu standardele europene”, se mai arată în comunicat.