GÂNDUL NEWS. Furtunile au făcut prăpăd în țară! Inundațiile au scos din case mai multe familii

Publicat: 18/05/2021, 19:50
Actualizat: 18/05/2021, 19:52

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS.

Furtunile au făcut prăpăd în țară! În vest, inundațiile au scos din case mai multe familii

Debitul mai multor râuri a crescut rapid iar gospodării și drumuri au fost acoperite de apă. În Bihor, o familie cu patru copii a fost evacuată preventiv, deoarece casa lor se află foarte aproape de Crişul Pietros. Și vântul a bătut cu putere, iar mai mulți copaci au fost doborâți. Așa s-a intamplat în Sibiu, Craiova dar și în capitală. Meteorologii nu au vești bune nici pentru zilele următoare cand sunt anunțate ploi. Abia în weekend începe să se încălzească! (Detalii aici…)

Avertismentul președintelui

Nu vom reveni la o viață normală, iar copiii nu se vor putea întoarce în siguranță la școală până când nu ne vom vaccina cât mai mulți.

Pandemia nu se poate încheia și cei care au o falsă senzație de securitate se expun riscului de a face o formă severă a bolii. Tocmai de aceea, campania de vaccinare trebuie accelerată, spune Klaus Iohannis care a apărut pentru prima dată după un an… fără mască. (Detalii aici…)

Adolescenții din România, vaccinați anticovid

Agenția Europeană a Medicamentului ar putea aproba imunizarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani până la sfârștul acestei luni. Vaccinul folosit va fi Pfizer și deja se lucrează pentru optimizarea platformei, astfel încât programarea copiilor să se poată face prin contul părinților. Vaccinul Pfizer este primul ser împotriva Covid-19 care a fost autorizat în Statele Unite, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. (Detalii aici…)

Viorica Dăncilă, consultant la BNR

Fostul premier a fost angajat la Banca Națională în calitate de consultant și se va ocupa de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde. Dăncilă și-a depus dosarul și a susținut un interviu pentru a ocupa această funcție. Salariul pe care îl va încasa va fi de 10 000 de lei net. In 2019, Viorica Dăncilă l-a susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. Viorica dancila s-a opus si aducerii în țară a rezervelor de aur, așa cum își dorea fostul lider PSD. De la începutul acestei luni, la BNR va lucra și fostul ministru al Apărării Naționale și europarlamentar PSD Ioan Mircea Pașcu. (Detalii aici…)

Toți elevii din București se întorc la școală

Rata de infectare a ajuns la 0,89 la mia de locuitori. Prefectul Capitalei a explicat că masca este obligatorie pe o rază de 50 de metri în preajma unităților școlare, dar și că regulile trebuie respectate în interiorul unităților de învățământ. În plus, în cazul în care se constată mai multe cazuri de elevi sau profesori infectati in clase diferite, cursurile se mută în online! (Detalii aici…)

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase