Germania respinge planul UE de interzicere a mașinilor noi cu motoare cu combustie din 2035

Germania respinge planul UE de interzicere a mașinilor noi cu motoare cu combustie din 2035
Christian Lindner/ sursa: Profimedia
Publicat: 21/06/2022, 19:47

Guvernul Germaniei nu va fi de acord cu planurile Uniunii Europene de a interzice efectiv vânzarea de mașini noi cu motoare cu combustie începând din 2035, a declarat marți ministrul de finanțe Christian Lindner.

În încercarea sa de a reduce emisiile care încălzesc planeta cu 55% până în 2030, față de nivelurile din 1990, Comisia Europeană a propus o reducere de 100% a emisiilor de CO2 provenite de la mașinile noi până în 2035. Asta înseamnă că ar fi imposibil să se vândă mașini cu motoare cu combustie începând de atunci.

Parlamentarii din Parlamentul European au susținut propunerile în această lună, înainte de negocierile cu țările UE cu privire la legea finală.

Vorbind la un eveniment găzduit de asociația industrială germană BDI, Lindner a declarat că vor continua să existe nișe pentru motoarele cu combustie, astfel încât o interdicție este greșită și a spus că guvernul nu va fi de acord cu această legislație europeană, potrivit Reuters.

Lindner, membru al partidului pro-business Democrații Liberi, care împarte puterea cu social-democrații și Verzii, a declarat că Germania va fi în continuare o piață de top pentru vehiculele electrice.