Gheorghe DINCĂ învățase să tranșeze cai și viței de la tatăl lui. „Monstrul” din Caracal spune că părintele său a fost, de fapt, un artist

Publicat: 27/05/2024, 07:00

Tatăl lui Gheorghe Dincă era cunoscut în comunitatea din Caracal drept un măcelar specializat în uciderea cailor, dar și a altor animale mari. Cu toate acestea, adevărata profesie a bărbatului era cu totul alta, în timp ce tranșarea cărnii era mai mult o pasiune care, odată cu trecerea anilor, a devenit meseria lui de bază. 

La scurt timp după ce a fost arestat, în iulie 2019, Gheorghe Dincă a făcut obiectul unor audieri maraton. Acesta a fost interogat atât de judiciariști, cât și de psihologi și psihiatri, pentru ca anchetatorii să-și facă o idee cât mai precisă în legătură cu personalitatea acestuia și posibilele boli mintale de care ar putea să sufere.

În acel context, bărbatul ar fi fost provocat să vorbească și despre copilăria lui. Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că Dincă ar fi spus despre tatăl lui că a fost un artist. Criminalul ar fi mărturisit că părintele său absolvise Școala de arte și meserii din Craiova, unde învățase să sculpteze.

Totuși, Gheorghe Dincă ar fi spus că tatăl său a ales să abandoneze sculptura și să facă ce-i plăcea cu adevărat. Ca urmare, omul a devenit măcelar cu acte în regulă. Pe lângă munca la stat, tatăl lui Dincă lucra și la negru, în sensul că sacrifica animale pentru oamenii din localitate.

Nu refuza nicio comandă

Tatăl lui Dincă nu refuza niciun fel de comandă, indiferent dacă trebuia să spintece un cal, un vițel, o oaie sau un porc. După ce le omora, acesta jupuia și tranșa carnea în mod profesionist, îndeletnicire pentru care l-ar fi antrenat și pe băiatul lui, Gheorghe, pe care îi plăcea să-l strige Gigi.

Gheorghe Dincă ar fi povestit în fața polițiștilor că a învățat încă de mic să omoare cai, vite, oi și porci și ar fi tăiat o mulțime de astfel de animale.

În legătură cu aceste declarații, surse judiciare au afirmat că judiciariștii și-au amintit celebra rugăminte făcută de Ion Rîmaru, înaintea execuției, când a spus: „Chemați-l pe tata!”

Iar acesta nu este singurul element care aduce aminte de teribilul criminal și violator al anilor ’70. Ca și în cazul lui  Ion Rîmaru, și în celula lui Gheorghe Dincă a fost plasat un polițist sub acoperire, care, în două luni, a reușit să-l determine să recunoască și comiterea a peste 20 de infracțiuni violente.

Dincă s-a destăinuit unui polițist sub acoperire

Gheorghe Dincă nu și-ar fi mărturisit faptele într-un mod atât de direct cum a făcut-o Rîmaru, însă ar fi afirmat faptul că „i-a mințit pe anchetatori” în timpul interogatoriilor.

La data de 24 iulie 2019, Alexandra Măceșanu, atunci în vârstă de 15 ani, a plecat de acasă, din comuna Dobrosloveni, pentru a se întâlni cu un prieten, la Caracal.

Alexandra a făcut autostopul, Gheorghe Dincă a oprit, fata s-a urcat în mașina lui și de atunci nu a mai fost văzută niciodată. Dincă a dus-o pe Alexandra în casa lui din Caracal, unde procurorii DIICOT susțin că a violat-o, apoi a ucis-o și i-a ars cadavrul într-un butoi din tablă aflat în curtea casei lui.

Deși Alexandra a reușit să sune de trei ori la numărul 112 și să ceară ajutor, în speranța că va fi scoasă din casa „monstrului din Caracal”, polițiștii au așteptat 19 ore, până a doua zi dimineață, ca să intre în curtea lui Gheorghe Dincă, când deja fata nu mai era.

Ulterior, polițiștii au descoperit că numele lui Gheorghe Dincă este legat de o altă dispariție, cea a Luizei Melencu, în aprilie 2019, când fata avea 18 ani.

Luiza fusese văzută ultima dată tot în Caracal, în timp ce urca în mașina lui Gheorghe Dincă, care a oprit pentru că tânăra făcea autostopul pentru a ajunge acasă, în comuna Dioști. Ancheta procurorilor DIICOT a arătat că Luiza a avut aceeași soartă ca și Alexandra Măceșanu.

Gheorghe Dincă execută la Penitenciarul Craiova pedeapsa de 30 de ani de închisoare, primită prin decizia definitivă de condamnare din 30 mai 2023, pentru omor calificat și trafic de persoane.


CITEȘTE ȘI:

Motivul uluitor pentru care polițistul care l-a ASASINAT pe activistul Alexandru Găzdac a fost scos nevinovat. Tânărul ar fi fost ciuruit „preventiv”

Ce PENSIE primește, la pușcărie, Gheorghe DINCĂ. Monstrul din Caracal are de achitat despăgubiri de peste 600.000 de euro

Adevăratul motiv pentru care criminalul Kostas PASSARIS a fost ținut singur în cameră timp de 23 de ani. Este unicul caz din România

Bătăi și jafuri într-o familie de medici cunoscuți, din Craiova. CAZUL a ajuns până la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor din Parlament

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Analiza lui Traian Băsescu pentru prezidențiale. Ce s-ar întâmpla dacă Ciolacu și Ciucă ar fi...
Cine este Petru, românul ucis în Congo. Tânărul de 23 de ani urma să-și cumpere...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Călin Geambașu și mama copilului său se plimbă prin instanțe de cinci ani, dar... 'Mă...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Reacţia unei eleve după ce a văzut ce i-a căzut la prima probă orală a...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Echipamente obligatorii pe toate mașinile din România. Ce pățesc șoferii care nu le au?
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Cel mai SĂRAC președinte din lume! Are SALARIUL de doar...
Elena Udrea e nevinovată! Ce i-a făcut Traian Băsescu
Românii se înghesuie în această destinație de vacanță. Care sunt marile puncte de atracție
Ce a urmat după ce un client i-a aruncat cu cafea în față vânzătoarei. Fata...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura...
Imagini de colecție cu Ana-Maria Barnoschi de la cununia civilă!
BANCUL ZILEI. - Aseară m-am îmbătat crunt, nici nu mai stiu cum am ajuns acasă...
Calea Lactee ar fi intrat în coliziune cu ceva uriaș chiar în timpul existenței Pământului
×