UPDATE: ULUITOR: Cel care se ocupă din umbră de „Adăpostul groazei” este un angajat de la Protecția Animalelor (ASPA)! GROAZNIC: Câini morți și incendiați găsiți la un depozit de la marginea Capitalei! „Este un adevărat masacru acolo!” / EXCLUSIV

Redactor:
Nicolae Oprea

Polițiștii intervin la această oră la un adăpost de câini de la marginea Capitalei, unde s-a găsit un container cu mai multe animale moarte, potrivit surselor GÂNDUL.RO, unele dintre ele fiind incendiate!

UPDATE – 19:10: Uluitor! Cel care gestionează din umbră „Adăpostul Groazei” din sectorului 3 este chiar un angajat al ASPA. M.A.O. este în prezent în concediu de creștere a copilului și va fi cercetat disciplinar când se va întoarce la serviciu. Potrivit surselor GÂNDUL.RO, cea care gestionează oficial adăpostul unde s-au incendiat cățeii este iubita lui M.A.O, și ea fostă angajată ASPA.

UPDATE – 16:26: Potrivit surselor GÂNDUL.RO, cei care se ocupau de gestionarea adăpostului cereau bani de la iubitorii de animale pentru a avea „grijă” de câini. „Făceau bani frumoși de pe Facebook, din donații”, susțin sursele noastre.

Poliția a confirmat, sâmbătă după-amiază, printr-un comunicat de presă, ceea ce GÂNDUL.RO a publiat inițial în exclusivitate.

„Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe un teren viran, într-un container, printre deșeuri, ardeau trupurile unor câini.

În continuarea activităților procesual penale, la data de 09.01.2021 polițiști din cadrul Secției 13,  cu sprijinul unor  lucrători ai Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor , au pus în aplicare două mandate de percheziție la adresa unui bărbat despre care au rezultat indicii că se ocupă cu gestionarea adăpostului improvizat pentru animale, precum și la adresa adăpostului.

Au fost identificați în adăpost 108 câini, ținuți în condiții improprii, unii cu diverse leziuni, fapt pentru care polițiștii au emis ordine de plasare în adăpost, aceștia fiind preluați și relocati de către reprezentanții ASPA.  Au fost identificate și  ridicate documente cu privire la câinii din adăpost, pentru o parte urmează a fi identificați, pe baza microcipurilor, proprietarii, urmând a fi contactați pentru stabilirea modalității in care acești câini au ajuns în adăpostul improvizat.

De asemenea, cu ocazia activităților desfășurate a fost depistată și condusă la sediul secției pentru audieri  și o altă persoană care ar fi organizat adăpostul improvizat”, se arată în comunicatul Poliției.  

UPDATE – 16: 07: „În prezent este o anchetă în desfășurare, noi am primit o sesizare pentru suport logistic din partea secției 13 de Poliție. Este vorba de un adăpost ilegal, unde mai multe animale erau ținute în condiții insalubre. Intervenția poliției, din ce am înțeles, s-a făcut după mai multe sesizări din partea cetățenilor, cu privire la faptul că acolo s-au văzut mai multe animale ținute în condiții improprii. Cel care se ocupa de acel depozit le-a declarat polițiștiilor că este un iubitor de animale”, a declarat, pentru GÂNDUL.RO șeful ASPA ( Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor), Andrei Mina Drăghici.

Știrea inițială:

„Este vorba de peste 10 câini morți într-un container, iar unele cadavre sunt incendiate”

Poliția și ASPA desfășoară la ora transmiterii acestei știri percheziții la o adresă din sectorul 3 al Capitalei, unde este amenajat un adăpost ilegal de animale, și unde s-au găsit mai multe animale moarte.

„Este vorba de peste 10 câini morți gasiți în mai multe containere, iar unele cadavre sunt incendiate. Este un masacru ce este acolo. S-a deschis o anchetă penală”, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse din cadrul Primăriei Capitalei.

 

Citește și..
Un nou transfer istoric între Gigi Becali şi Gheorghe Hagi. FCSB dă marea lovitură în...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească aproape 4 milioane...
Dialogul fabulos între Joe Biden şi Victor Ponta despre Ilie Năstase! `Mă faceți şi pe...
Ai făcut vaccinul anti-covid-19, dar eşti deja infectat?! Un medic renumit explică ce se întâmplă...
Călătoriile Europa-SUA mai au de aşteptat. Joe Biden nu e de acord cu planul lui...
BANCUL ZILEI – Sugar Daddy de România
Anchetă la Vaslui, după ce au apărut imagini cu un polițist îmbrăcat în lenjerie de...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Lovitură incredibilă pentru WhatsApp: vorbim de sute de milioane de utilizatori. S-a aflat acum
Trump a grațiat și comutat pedepsele pentru zeci de pușcăriași! E uluitor cine se află...
De ce au murit, de fapt, bătrânii din Norvegia vaccinații anti-COVID. Valeriu Gheorghiță a dezvăluit...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
Un TATĂ i-a Pregătit Fetiței Lui MORMÂNTUL Și O Duce Acolo Zilnic. DE CE Face...
Inchide