Haos la telecabina din Sinaia. După ore întregi de stat la coadă, turiștii au început să scandeze „Hoții!”. Ce spune ANPC

Haos la telecabina din Sinaia. După ore întregi de stat la coadă, turiștii au început să scandeze „Hoții!”. Ce spune ANPC
Haos la telecabina din Sinaia, ore de așteptare / Sursa FOTO: facebook.com/andrei.brebulet
Publicat: 23/01/2023, 16:04
Actualizat: 23/01/2023, 20:42

În jur de 3500 de turiști au urcat luni pe munte la Sinaia. Profitând de minivacanța 23-24 ianuarie, românii s-au îndreptat spre stațiunile de pe Valea Prahovei pentru relaxare și distracție.

UPDATE. ANPC anunță că a intervenit în cazul opririi activității telegondolei din Sinaia

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat cu privire la întreruperea activității telegondolei din Sinaia, pe data de 23 ianuarie 2023, în intervalul orar 8.00-11.55.
O echipă ANPC a desfășurat o acțiune de control, la fața locului, constatând o serie de nereguli care afectau interesele consumatorilor.

” În fiecare perioadă de minivacanță, avem asigurată permanență pentru situațiile deosebite, așa cum a fost cea de astăzi de la Sinaia. O echipă de comisari s-a deplasat în stațiunea montană, pentru a putea evalua corect cele întâmplate. Dacă situația o va impune, vom fi prezenți, indiferent de programul de lucru, acolo unde este nevoie”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Mai exact, spun inspectorii ANPC, din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și a pilonilor, telegondola Sinaia nu a funcționat pe tronsonul cota 1400-2000m. Mai mult, la încercarea de degivrare a sistemului, 2 role s-au spart și au fost înlocuite.

„În toată această perioadă, de aproape 4 ore, cât a durat constatarea și reparația, la baza de plecare a telegondolei, din Sinaia, au fost comercializate, în continuare, tichete, fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la cota 1400m. În intervalul orar menționat, pe tronsonul Cotele 1400-2000m, a funcționat telecabina, aceasta având o capacitate mult redusă. Ca atare, comisarii ANPC au finalizat acțiunea de control, aplicând, pentru această abatere, operatorului economic: amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei și
dispunerea măsurii complementare de returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, asigurând, de asemenea, coborârea în siguranță, a turiștilor, la baza din Sinaia, prin prelungirea programului  de funcționare”, potrivit ANPC.

Însă planurile de acasă nu s-au potrivit cu realitatea de la munte, după cum aveau să remarce turiștii.

La Sinaia, s-a așteptat și cinci ore pentru telecabină

Sau cu nepăsarea angajaților de la Gondola Carp, dacă este să dăm crezare comentariilor de pe Facebook, spațiul în care s-au revărsat nemulțumirile românilor.

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu din staţiune, a apreciat că 23 ianuarie a fost cea mai aglomerată zi de luni din istoria TUS. Referitor la nemulțumirile oamenilor, ea a declarat că această zi a fost problematică din cauza gheţii şi a chiciurei care s-au depus pe role şi piloni. De aceea Gondola Carp, care merge de la Cota 1400 la Cota 2000, a pornit cu întârziere.

Toate instalaţiile funcţionează, este o zi foarte aglomerată. Circa 3.500 de turişti au urcat pe munte, se schiază în condiţii foarte bune. Am oprit vânzarea de skipass-uri din cauza aglomeraţiei şi vindem doar pentru urcări şi coborâri, pentru că avem şi turişti care vor doar să se plimbe, nu să schieze. Avem cozi acum în Valea Dorului şi în Valea Soarelui, la telescaune, unde cozile sunt de 10 – 12 minute, respectiv cam jumătate de oră”, a explicat directorul TUS.

Dar cozile n-au fost „de 10-12 minute”, după cum relatează turiștii. „Suntem aici de la 7:30 și e aproape 12 și noi încă nu am urcat sus”, s-au plâns mulți pe rețelele de socializare. Furioși de cum funcționează lucrurile, oamenii au început să scandeze „Hoții” către angajații Gondola Carp.

Pe Facebook, nemulțumirile au curs gârlă. Andrei Brebuleț, unul dintre cei care au stat la coada uriașă, a  condamnat atât atitudinea angajaților Primăriei Sinaia, cât și managementul practicat la Gondola Carp.

Gondola Sinaia, sunteti o bataie de joc. Azi, soare, cald, vant zero, sunteti incapabili sa porniti vreuna din instalatiile noi, gondola sau scaunul.

Asta pentru ca aveti o echipa de totali amatori, angajati la stat carora nu le pasa decat de ziua trece, leafa merge.

In conditiile in care aveti doar 3 zile cu instalatiile functionale pe sezonul asta, voi in loc sa lucrati toata noaptea ca sa aveti totul gata la 9am, incasati bani si puneti oamenii la coada, in timp ce «marea echipa» se apuca de curatat rolele de chiciura la 8am.

Dezastru! Sa stai la coada si sa te uiti la instalatii, asta dupa ce ai stat la coada la intrarea in parcare, coada la bilete, coada la gondola, smad.

Vindeți, frate, instalatiile si lasati pe altii sa se ocupe, oameni care chiar isi dau interesul”, a scris pe Facebook Andrei Brebuleț.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului