Harghita: Un urs a intrat într-o pensiune din Băile Tuşnad, iar altul a spart ușa unui magazin

Publicat: 17/06/2021, 10:44
Actualizat: 17/06/2021, 10:44

Mai mulți urși au fost văzuți pe străzile din Băile Tuşnad, Harghita. O femeie anunţa prezenţa unui urs în interiorul unei pensiuni, iar altul a spart uşa unui magazin, probabil în căutare de mâncare.

Jandarmii din Harghita au intervenit în noaptea de miercuri spre joi pentru a îndepărta mai mulți urși care au ajuns pe străzile din oraş.

Astfel, primul apel a fost primit la 112 la ora 23.26 şi a fost făcut de către o femeie care anunţa prezenţa unui urs în interiorul unei pensiuni din oraşul Băile Tuşnad, relatează IJJ Harghita. La faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie, care însă nu a mai găsit ursul. Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind mai mult decât probabil în căutare de hrană.

Un alt apel a fost făcut la aproximativ o oră după miezul nopţii, un bărbat semnalând prezenţa unui urs în faţa primăriei din aceeaşi localitate.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil a ajuns în scurt timp la pe strada Oltului și a îndepărtat din locul unde fusese semnalat doar un urs, o ursoaică cu 3 pui.

Jandarmii au mai observat urși pe străzile din localitate

Continuându-și patrularea, echipajul de jandarmerie a mai observat urși pe străzile din localitate și aceștia fiind îndepărtați înspre zona împădurită.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în oraș pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

„Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia”, spun jandarmii.