HUAWEI MateBook D15 i3: cea mai bună alegere de laptop în ceea ce privește raportul calitate-preț

Publicat: 13/07/2021, 18:38

Smartphone-ul a devenit „fereastra” principală prin care accesăm internetul în 2021, însă computerele sunt în continuare „uneltele” prin care mulți își desfășoară activitatea profesională. Cândva, un computer era o cutie mare cu un ecran cu tub care ocupa mult spațiu pe birou, însă acum, un laptop ușor și subțire poate să facă tot ce ai nevoie. HUAWEI MateBook D15 este un model foarte bun în gama de preț din care face parte, fiind echipat cu multe capabilități pe care concurența directă nu le are.

Huawei integrează pe laptop-ul MateBook D15 cele mai noi procesoare Intel

Huawei livrează MateBook D15 în două variante: cu procesor Intel Core i5 sau Core i3, ambele variante fiind potrivite pentru activități de tip office, puterea de procesare oferită fiind mai mult decât de ajuns pentru majoritatea activităților de productivitate. Ba chiar poți face și ceva în plus, precum editare foto sau video, atât timp cât nu lucrezi la un nivel profesional, unde este necesară mai multă putere de procesare.

MateBook cu Intel Core i3 este în special bine poziționat în piață, în ceea ce privește raportul calitate-preț, în luna iulie poate fi găsit la prețul de 2.299 lei pe www.huaweistore.ro, într-o configurație cu 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă pe format SSD.

HUAWEI MateBook D15 include capabilități de top la un preț redus

Atunci când cumperi un laptop care costă sub 2.500 lei, te aștepți probabil să faci câteva compromisuri, iar design-ul și calitatea construcției sunt de obicei primele de pe listă pe care ești dispus să le „sacrifici”. Totuși, în cazul lui MateBook D15, nu este cazul. Avem de a face cu un laptop construit din aluminiu, plăcut atingerii. În consecință, acest model este foarte rezistent, și nu „scârțâie” atunci când este manevrat. La o primă vedere, noul laptop de la Huawei pare să fie mult mai scump decât este de fapt, tocmai din acest motiv.

Dar acest model include și alte capabilități pe care le vedem de obicei doar pe computere mai scumpe. De exemplu, un senzor de amprentă, compatibil cu Windows Hello, care permite autentificarea rapidă, cu o singură atingere, fără necesitatea introducerii unei parole în Windows 10. Și că tot vorbim de Windows 10, acesta este preinstalat, deci nu mai este nevoie să cumperi separat o licență pentru sistemul de operare.

Ecranul de 15” folosește un panel IPS cu rezoluție Full HD și are o ramă extrem de subțire pe trei dintre laturi. În partea de jos, unde avem logo-ul Huawei, este găzduită partea electronică e ecranului. Totuși, la prima vedere am putea spune că HUAWEI MateBook D15 nu include o cameră web, extrem de necesară în 2021, când mulți dintre cei care lucrează la un laptop se angajează în conferințe video în fiecare zi. Din fericire, nu este cazul. MateBook D15, la fel ca alte modele de laptop-uri Huawei mai scumpe, folosește o cameră web „ascunsă”. Aceasta este integrată în partea de sus a tastaturii, între tastele F6 și F7.

Un avantaj al acestui design este că include o protecție fizică. În cazul unei breșe de securitate, cel care te „spionează” nu va putea să „vadă” prin camera web atât timp cât aceasta este închisă. Pe tastatură, camera arată ca o tastă obișnuită, iar sistemul de deschidere și închidere se face cu o simplă apăsare. Este una dintre cele mai elegante soluții de acest gen de pe piață.

Autonomia este bună, iar încărcătorul este compact și ușor

Și dacă tot vorbim despre un laptop care a fost construit special pentru utilizare într-un mediu „office”, fie la biroul de acasă sau cel de la serviciu, portabilitatea este foarte importantă. MateBook D15 cântărește doar 1,5 kg, deci nu va fi greu de pus într-o geantă de laptop sau într-un ghiozdan. Huawei promite peste 10 ore de utilizare pe profilul cel mai economic de utilizare, ceea ce nu este tocmai rău, dar în realitate vorbim despre o performanță reală de aproximativ 8 ore în funcție de aplicațiile rulate. Cele care solicită procesorul mai intens vor duce la un consum crescut de energie. În redarea unui clip video HD, laptop-ul poate funcționa cam 5 ore și jumătate. Pentru cei care lucrează exclusiv cu documente, această valoare va crește cu siguranță. Astfel, vei avea la dispoziție cam o zi de muncă pe baterie.

Și dacă ai emoții în legătură cu autonomia, poți ține adaptorul de priză la îndemână foarte ușor. HUAWEI MateBook D15 vine cu un încărcător foarte compact în pachet, similar cu ceea ce găsim în cutiile telefoanelor mobile în zilele noastre. Fiind capabil să alimenteze computerul cu putere de 65W printr-o mufă USB-C, asta înseamnă că poți folosi acest încărcător și pentru telefonul mobil pentru încărcare rapidă (atât timp cât este compatibil cu standardul USB Power Delivery/USB-PD). De asemenea, poți alimenta laptop-ul de la un încărcător de smartphone. Adaptoarele de 65W sau mai puternice vor alimenta MateBook D15 la aceeași viteză precum cel original, în timp ce adaptoarele cu putere mai mică îl vor alimenta mai lent. Important este că dacă rămâi fără baterie și nu ai încărcătorul din cutie la îndemână, te poți descurca și cu alte soluții.

Pentru că este un laptop de productivitate, avem de a face și cu destule port-uri pentru a putea desfășura activitatea de zi cu zi fără probleme. Cu trei port-uri USB Type-A (în continuare cele mai populare port-uri folosite în birouri), cât și un port USB Type-C, folosit pentru încărcare, dar și conectarea altor accesorii, sunt slabe șanse să rămâi fără spațiu pentru conectarea de dispozitive la laptop. Desigur, există și un jack de 3,5mm pentru conectarea de căști sau boxe pe fir, cât și un HDMI, pentru conectarea la monitoare, televizoare sau proiectoare.

Tastatura lui MateBook D15 este bună, iar trackpad-ul este mai mare decât pe alte modele

Și dacă tot va trebui să stai ore în șir în fața unui laptop, este de preferat să ai la îndemână o tastatură bună și un trackpad de calitate. În afară de tasta „falsă” care ascunde camera web, tastatura lui MateBook D15 este una „standard” ca format, oferind o dimensiune bună pentru butoane, spațiere confortabilă între taste și butoane tactile cu o cursă medie. Tastatura este și retro iluminata cu LED-uri albe. Cât despre trackpad, acesta are dimensiuni mai mari decât media de pe laptop-urile cu Windows, fiind semnificativ mai lat. Gesturile multitouch funcționează foarte bine și, pentru majoritatea utilizatorilor, va putea înlocui cu succes un mouse, chiar și la birou, nu doar în „deplasare”.

Laptop-urile Huawei au însă un avantaj față de alte laptop-uri cu Windows de pe piață. Dacă deții deja un telefon Huawei cu Android sau HarmonyOS, sau chiar și o tabletă, poți folosi capabilitățile Huawei Share. Astfel, vei putea transfera fotografii sau filmări din telefon în PC cu o simplă atingere, conexiunea fiind realizată rapid prin NFC, în timp ce poți controla telefonul și rula astfel aplicații de mobil care nu există pe PC, direct pe ecranul laptop-ului. Mai mult, poți prelua apeluri video sau audio direct pe computer, chiar dacă acestea sunt direcționate către smartphone. Capabilitățile Multi-Screen Collaboration pot ușura astfel mult procesul de lucru al utilizatorilor care folosesc multiple dispozitive simultan.

Concluzii

Modelul HUAWEI MateBook D15 este ușor de recomandat celor care caută un laptop performatpentru activități de birou, portabil și echipat cu toate capabilitățile extra de care ai nevoie: senzor de amprentă, cameră web cu funcție „privacy” inclusă, un trackpad mare, capabilități Multi-Screen Collaboration și un încărcător mic, care poate fi înlocuit oricând cu un încărcător de smartphone și vice-versa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?