I-am aflat tariful! Câți euro cere Horia Brenciu ca să cânte la o nuntă în 2022

I-am aflat tariful! Câți euro cere Horia Brenciu ca să cânte la o nuntă în 2022
Publicat: 12/04/2022, 10:34

Horia Brenciu este unul dintre cei mai apreciați artiști din România și sumele încasate pentru a cânta la nunți în 2022 sunt pe măsura celebrității sale.

Pentru o cântare la nunți, Horia Brenciu cere 12.500 de euro.

Horia Brenciu și orchestra luni se numără printre cei mai scumpi artiști din țară.

Cântărețul încasează mai mult decât Smiley sau Loredana, prețul ajungând chiar și la 12.500 euro pentru trei reprize a câte 45 de minute.

Horia Brenciu a câștigat o avere din muzică, fiind la fel de bine cotat ca Alexandra Stan, chiar dacă nu este cunoscut în străinătate.

Alexandra Stan cere pentru o petrecere privată 13.000 de euro, pentru 45 de minute de concert.

Cu toate acestea, Brenciu nu este cel mai scump artist. De exemplu, Elena Gheorghe a câștigat din trei concerte 20.000 de euro (live cu band).

Spre deosebire de Horia Brenciu Orchestra, artiști precum Ștefan Bănică Jr., Smiley sau Holograf încasează un tarif mai mic pentru un concert, în jurul sumei de 10.000 de euro pentru o oră de prestație.

Cine este Horia Brenciu

Horia Brenciu s-a născut la Brașov, la 27 august 1972.

El a absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Academia de Teatru și Film din București și Școala Populară de Artă din orașul său natal.

A debutat la 18 ani, în 1990, în trupa „Apropo”, pe vremea respectivă cântând la pian.

În 1993, Brenciu a apărut în producția TVR „Concurs de seducție”, la Costinești.

În octombrie 1993, în calitate de colaboratpr, a prezentat prima ediție a concursului interactiv ROBINGO (TVR), care l-a făcut celebru.

În anii 1996-1999 a fost moderatorul spectacolului concurs de muzică pentru copii TIP TOP MINITOP.

În anul 2000 se mută la Antena 1, unde prezintă emisiuni până în 2003.

Horia Brenciu a făcut parte din juriul X Factor și Vocea României.

De asemenea a fost cooptat în mai multe proiecte de dublaj animat românesc:

  • În Seria Povești cu Mac-Mac, și mai precis în episodul Încâlceala din Triunghiul Bermudelor, în rolul căpitanului Slaterry, (1998)
  • În filmul Ratatouille (2008), este Talon Labarthe, avocatul lui Skinner (Constantin Bărbulescu)
  • A cântat melodia de început a serialului Aladdin, difuzat pe TVR1 (1997)
  • Happy Feet 2: Mumble dansează din nou, Lovelace (voce, vers.română), în original personajul este dublat de Robin Williams
  • A jucat în anul 2006 în filmul serial artistic prezentat la Pro TV: Om sărac, om bogat, în rolul principal Titi Prodan.

Single-uri

  • Septembrie, Luni
  • Noapte de Crăciun
  • Lucruri simple
  • La-la-la-la
  • Funky Party
  • Fac ce-mi spune inimaHello!
  • A naibii dragoste!
  • Do what you like!
  • Lumea mea
  • Sunt cine vreau să fiu
  • Tu
  • Diamantele se sparg
  • Ultimul dans
  • O nouă zi
  • La radio
  • Locul 2
  • Epilog
  • O zi din viața ta
  • Paris
  • It’s you
  • Love is
  • Kiss on my lips
  • Close to me
  • I love you
  • Prologue
  • Poftă de băut
  • Ce-ar fi

Cariera de cântăreț

În anul 2002, Brenciu formează o trupă, HB Orchestra. Primul lor album s-a intitulat 35. Melodiile de pe acest album sunt:

  • Funky Party
  • Cine ești tu?
  • La la la
  • Lucruri simple
  • La radio
  • La fel
  • Septembrie, luni
  • It’s you (feat. Kamara)
  • Close to me
  • Love is… (feat. Cristi Crețu)
  • Prolog

Discografie

  • Un băiat (1995)
  • Totul e simplu! (2003)
  • E vară iar (2005)
  • Noua lună (2008)
  • Fac ce-mi spune inima (2012)
  • Inimă de piatră (2013)
  • 40+plus (2014)

Emisiuni prezentate

  • Robingo (1993-1998)
  • Tip Top Minitop (1996-1999)
  • Kiki Riki Miki (1998-1999)
  • Ora 6 fix (1998)
  • Sarabanda (1999)
  • Național TV Bingo Liberty (2000)
  • Neața (2000-2002)
  • Neața în Epoca de piatră (2002)
  • Gong Show (2001-2002)
  • Înfruntarea;
  • Asul din Mânecă;
  • Vocea României (sezonul 1-3, 9-): membru al juriului;
  • Te cunosc de undeva! (sezonul 5 ep. 7-14): membru al juriului;
  • X Factor (sezonul 4-8): membru al juriului;
  • Dansează printre Stele: prezentator;
  • UniPlay Show: prezentator.
  • Masked Singer România
Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult