Iar a fost razie a Poliției și s-au dat aproape 5.000 de amenzi într-o singură seară!

Iar a fost razie a Poliției și s-au dat aproape 5.000 de amenzi într-o singură seară!
Publicat: 24/01/2021, 11:38

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu mai multe instituții a organizat o razie la nivel național, în urma căreia au fost aplicate aproape 5 mii de amenzi, în valoarea de peste 900 de mii de lei!

„Peste 6.000 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 838 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național”, se arată într-un comunicat al Poliției, transmis duminică.

Potrivit sursei citate, auu fost efectuate 65.349 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate peste 4.696 de sancțiuni contravenționale

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate peste 4.696 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 940.055 de lei .

Poliția a oferit și cîteva exemple de nereguli descoperite:

„În seara de 23 ianuarie a.c., poliţiştii din Dolj au fost sesizați, prin ,,TELVERDE”, cu privire la faptul că, în incinta unui restaurant din Craiova, este organizată o petrecere.

La fața locului, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj și G.J.M.B. Craiova, în incinta localului, polițistii au identificat 55 de persoane care participau la un eveniment privat, respectiv o logodnă, astfel, fiind aplicate 55 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, în valoare de 17.500 de lei.

Un organizator de petrecere, amendat cu 3.000 de lei!

De asemenea, a fost identificat organizatorul evenimentului, un bărbat, de 42 de ani, din Craiova, care a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei, precum și administratorul localului, o femeie, din Craiova, care a fost sancționată cu amendă de 4.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020

Tot ieri, 23 ianuarie, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe unități de alimentație publică din sectorul 1, zona Herăstrău, privind modul de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Având în vedere faptul că au fost constatate abateri de la normele legale la 5 societăți comerciale, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru în valoare de 20.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020”, a mai transmis Poliția.