Imagini IREALE. Cum a ajuns să arate acest resort de 5 stele din Rodos, după incendiul devastator

Imagini IREALE. Cum a ajuns să arate acest resort de 5 stele din Rodos, după incendiul devastator
SURSA FOTO: Tiktok
Publicat: 28/07/2023, 16:59

Turiștii au surprins într-o serie de imagini șocante consecințele incendiilor care au devastat insula grecească Rhodos, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, transformând un hotel de lux în resturi carbonizate.

Lindos Imperial Resort and Spa, din satul Kiotari, a fost unul dintre hotelurile care au fost evacuate când incendiile au izbucnit peste insula greacă.

Înainte de dezastrul natural, hotelul și spa-ul de lux de cinci stele a găzduit familii fericite care se relaxau pe șezlonguri cu copiii jucându-se bucuroși în piscină.

Sursa FOTO: Tiktok

Dar, așa cum se vede în imaginile virale, distribuite online de @k_urdo4, zona de lângă piscină a stațiunii a fost pârjolită de flăcări.
Scenele devastatoare arată șezlonguri distruse și pământul acoperit de cenușă, în videoclipul care a strâns peste 797.000 de vizualizări, relatează Daily Star.

Utilizatorii TikTok au rămas șocați după ce au văzut distrugerea provocată de incendiu: „Nu îmi pot imagina cum se simt localnicii”, a scris un internaut.

Un altul a adăugat: „Este atât de trist”.

Un al treilea a comentat: „Sper că toată lumea este în siguranță”.

Sursa FOTO: Tiktok

Incendii devastatoare în Grecia

Incendiile devastatoare continuă să se răspândească în Grecia cu fiecare minut care trece pe mai multe insule. Deja focul uriaș a făcut primele victime pe insula Evia.

Autoritățile elene au transmis că trupul unui bărbat a fost găsit carbonizat în mijlocul distrugerii provocate de flăcări. Polițiștii s-au deplasat la locul unde a fost făcută descoperirea macabră pentru a confirma dacă victima este un cioban care era dat dispărut de duminică, când incendiile devastatoare de pădure au izbucnit pe Insula Evia, în apropierea Atenei.

De asemenea, în aceeași zi, 25 iulie, un avion specializat în stingerea incendiilor care opera în Grecia s-a prăbușit pe Insula Evia în timpul unei misiuni. Aeronava avea la bord două persoane, un comandant în vârstă de 34 de ani și copilotul său în vârstă de 27 de ani. Ambii au pierit în accidentul aviatic.

Alertă de gradul 5 în Grecia

Avertizarea Codului roșu de caniculă va rămâne în vigoare pentru câteva zile, în același timp cu persistența pericolului major de incendii. Ca urmare a acestei situații alarmante, Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă atenționare de călătorie pentru românii care se află sau intenționează să călătorească în Grecia.

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile locale mențin prognozele privind Codul roșu de caniculă în perioada 25-27 iulie, precum și pericolul major de incendii de vegetație (gradele 4 și 5, pe o scară de la 1 la 5).

Care sunt zone afectate?
Astăzi, se înregistrează stare de alertă (categoria de risc 5, nivel extrem de incendiu) pentru regiunea Attica, Grecia Centrală (Beotia, Evia, Fthiotida, Fokida), Peninsula Peloponez (Argolida, zona Corint), Grecia de Vest, regiunea Achaia, regiunea Thessalia (Larissa, Magnisia) și Macedonia Centrală (Salonic). De asemenea, există un risc de incendiu foarte ridicat (categoria de risc 4) pentru Insula Creta, Peninsula Peloponez (Arcadia, Lakonia, Messinia), arhipelagul Insulelor Ionice, Grecia de Vest (Aitoloakarnania, Ilia), regiunea Thessalia (Karditsa, Trikala) și Macedonia Centrală (Pieria, Imathia, Pella, Kilkis, Serres, Halkidiki, Muntele Athos).

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să se informeze cu privire la situația din zona în care intenționează să călătorească și să evite deplasarea în zonele afectate de incendii în desfășurare sau în care există un risc iminent de producere a acestora.

În cazul în care se află într-o zonă cu incendii în desfășurare, românii sunt sfătuiți să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Pensiile pe luna iunie. Banii vor fi livrați mai târziu
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cât de inteligent era T-Rex? Se pare că nu foarte