Imigranții români, atacați în Irlanda cu răngi și torțe pe motiv că sunt prea „gălăgioși”. Vecinii irlandezi le incendiază mașinile

Imigranții români, atacați în Irlanda cu răngi și torțe pe motiv că sunt prea „gălăgioși”. Vecinii irlandezi le incendiază mașinile
Sursă foto: Pixabay.com/caracter ilustrativ
Publicat: 11/01/2022, 18:11
Actualizat: 11/01/2022, 18:12

Mulți dintre imigranții români din Irlandam care se stabilesc în cartierele mărginașe ale capitalei Dublin, sunt atacați de vecinii lor irlandezi, care intenționează să-i determine să se mute în altă parte. Românii sunt bătuți, le sunt incendiate mașinile ori le sunt distruse locuințele.

Unul dintre românii stabiliți în Mulhuddart, o suburbie a Dublinului, a povestit, pentru Gândul.ro, că românii care se stabilesc în zonele mărginașe ale capitalei irlandeze devin repede ținta grupurilor de interlopi locali, care fac tot ce le stă în putiință pentru a-i determina să se mute în altă parte.

Românul, care a preferat să rămână anonim, a explicat că, deoarece Irlanda este o țară în care prețurile sunt mari, persoanele venite la muncă nu-și permit să plătească chirii decât în zonele mai rău famate. Astfel, majoritatea conaționalilor noștri se stabilesc la Tallaght sau Mulhuddart. Aici, spune sursa citată, aceștia intră în conflict cu grupurile interlope din zonele respective, care, pe unii dintre ei ajung să-i atace fără niciun motiv.

Bărbatul susține că motivația acestor atacuri are legătură cu comportamentul multor imigranți proveniți din România. „Irlandezii îi consideră pe români drept persoane gălăgioase, iar acest lucru îi deranjează și nu vor să se învecineze cu ei. Li s-a dus vorba că obișnuiesc să organizeze petreceri la care își pun manelele preferate, pe care le dau la maximum”, a explicat sursa citată.

Exemple sunt multe. De obicei, spune românul, irlandezii incendiază mașinile vecinilor nedoriți iar acest lucru reprezintă o practică larg răspândită, pentru că așa își reglează conturile și între ei. Totuși, sunt și cazuri în care victimele sunt bătute, împușcate sau le sunt devastate casele.

Sursa citată afirmă că, nu foarte demult, două familii de adventiști venite din Bistrița, care se ocupau de realizarea de acoperișuri, au trecut prin momente de groază. Stabiliți la Tallaght, aceștia închiriaseră o casă, în condițiile în care erau, în total, cinci persoane. Una dintre familii era compusă din soț, soție și fiica lor de 13 ani iar a doua din tată și fiu.

Într-o zi, când toți erau la serviciu, cu excepția copilei de 13 ani, care era acasă, un grup de personane înarmate cu bâte și leviere au spart ușa și au dat buzna înăuntru. Speriată, fata s-a ascuns în posul casei, în timp ce aceștia ar fi distrus tot ce era înăuntru.

În același timp, în Mulhuddart, mașina unui român care avusese un conflict verbal cu mai mulți irlandezi care beau pe stradă și care își puseseră sticlele pe autoturismul său. Pe timpul nopții, automobilul a ars ca o torță.

Infractorii irlandezi nu ezită să folosească arme de foc

Dar lucrurile pot merge și mai departe de atât, supune românul. Acesta susține că a fost chiar martor ocular al unui incident foarte grav. „Într-o zi, a trecut pe lângă mine, în fugă un om ceva mai în vârstă. Era plin de sânge și foarte speriat. L-am oprit și l-am întrebat ce s-a întâmplat și mi-a spus că fiul său a fost împușcat iar el a reușit să scape”, spune sursa citată.

Românul susține că nu toți conaționalii noștri intră în conflict cu bandele locale pe motive de apartenență etnică. „Sunt și multe cazuri în care românii sunt victimele unor reglări de conturi, dintre care unele au apărut și în presa de aici. infractorii irlandezi sunt foarte violenți și nu ezită să folosească arme de foc. În general problemele de acest gen au legătură cu micul trafic de droguri”, a mai afirmat bărbatul.

Totuși, au existat interlopi români care au reușit să se impună pe teritoriul Irlandei. Este vorba despre temutul Florin Ghenosu, din județul Prahova și Ion Anton, zis Împăratu, ajuns acolo tocmai din satul nemțean Nisiporești.

Împreună cu oamenii lor, cunoscuți pentru duritatea de care dădeau dovadă, au reușit să câștige sume uriașe de bani, în special din clonarea de carduri bancare, proxenetism și colectarea de taxe de protecție de la alți proxeneți proveniți din România.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații