În Brazilia există un „tărâm” exclusiv al femeilor. Majoritatea sunt tinere între 25-35 de ani și visează să întâlnească un bărbat necăsătorit

În Brazilia există un tărâm exclusiv al femeilor. Majoritatea sunt tinere între 25-35 de ani și visează să întâlnească un bărbat necăsătorit
sursa: guardian.ng
Publicat: 22/04/2022, 18:27

Există un oraș în Brazilia care este locuit astăzi doar de femei. Noiva do Cordeiro, care se traduce prin „Mireasa mieilor”, este un oraș din sud-estul Braziliei locuit doar de femei. Orașul găzduiește aproximativ 600 de locuitori. Este dominat și guvernat de femei. Iar femeile sunt cunoscute ca fiind incredibil de frumoase.

Unele dintre femeile din Noiva do Cordeiro sunt căsătorite și au familii, dar soții lor – și toți fiii lor de peste 18 ani – sunt obligați să lucreze departe de casă și li se permite să se întoarcă doar la sfârșit de săptămână.

O rezidentă din Noiva do Cordeiro, Rosalee Fernandes, în vârstă de 49 de ani, spune că orașul este mai armonios decât ar fi fost dacă ar fi locuit și bărbați.

„Sunt multe lucruri pe care femeile le fac mai bine decât bărbații. Orașul nostru este mai frumos, mai organizat și mult mai armonios decât dacă bărbații ar fi fost la conducere. Atunci când apar probleme sau dispute, le rezolvăm în stil feminin, încercând să găsim un consens mai degrabă decât un conflict”, a spus ea. „Împărțim totul, chiar și pământul pe care lucrăm. Nimeni nu concurează cu nimeni aici. Este totul pentru unul și unul pentru toți”.

„Întregul oraș s-a unit recent pentru a ajuta la cumpărarea unui televizor imens cu ecran lat pentru centrul nostru comunitar, astfel încât să putem urmări cu toții telenovele împreună. Și întotdeauna este timp să ne oprim și să bârfim, să ne probăm hainele unii altora și să ne facem părul și unghiile unii altora.”

Cum a luat „naștere” orașul femeilor

Orașul a fost fondat în 1891 de Maria Senhorinha de Lima, după ce a fost alungată din satul ei pentru presupus adulter. Potrivit legendei, ea a scăpat pur și simplu de bărbatul cu care era obligată să se căsătorească. Alte femei i s-au alăturat și au fost catalogate drept femei libere din cauza lipsei de bărbați din comunitate.

În 1940, un pastor evanghelic, Anisio Pereira, a luat-o de soție pe una dintre femei, în vârstă de 16 ani, și a fondat o biserică în comunitatea în creștere.

Cu toate acestea, el a procedat la impunerea unor reguli puritane stricte, interzicându-le să bea alcool, să asculte muzică, să se tundă sau să folosească orice tip de contraceptiv.

Când Anisio a murit în 1995, femeile au decis să nu mai lase niciodată un bărbat să le dicteze cum să trăiască. Unul dintre primele lucruri pe care le-au făcut a fost să desființeze religia organizată cu prejudecăți masculine pe care acesta o înființase.

Interesant este că, în 2014, femeile din oraș au făcut un apel pentru burlaci eligibili.

Singurii bărbați sunt fie căsătoriți, fie rude

Una dintre femei, Nelma Fernandes, în vârstă de 23 de ani, a recunoscut că este imposibil pentru fete – renumite în regiune ca fiind de o frumusețe izbitoare – să găsească un potențial soț.

„Aici, singurii bărbați pe care noi, fetele singure, îi întâlnim sunt fie căsătoriți, fie rude cu noi, toți sunt verișori. Nu am mai sărutat un bărbat de mult timp.”

„Toate visăm să ne îndrăgostim și să ne căsătorim. Dar ne place să trăim aici și nu vrem să fim nevoite să părăsim orașul pentru a ne găsi un soț.”

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului