În prima zi ca președinte, Biden a semnat 17 decrete care invalidează politicile lui Trump

În prima zi ca președinte, Biden a semnat 17 decrete care invalidează politicile lui Trump
Publicat: 21/01/2021, 19:15

În debutul său la Casa Albă din Washington, noul lider de top al SUA, Joe Biden, a aprobat miercuri un set de măsuri, dintre care multe invalidează mai multe luate de președintele anterior, Donald Trump.

În prima zi ca președinte, Biden a semnat 17 decrete care invalidează politicile lui Trump

În discursul său de inaugurare, politicianul democratic a făcut apel la unitatea tuturor americanilor și a remarcat că democrația a predominat, după perioada turbulentă a administrației Trump, cu conflicte rasiale, internaționale și de tot felul, ceea ce a dus la acuzații nerealiste de fraudă electorală în Victoria lui Biden (care în mod logic nu a fost acceptată de instanțe) și nefericitul asalt asupra Capitoliului de acum câteva săptămâni, care a dus la cinci decese după ce mii de susținători radicali ai Trump au atacat clădirea parlamentară.

Joe Biden, după preluarea mandatului, a debutat în Biroul Oval al Casei Albe și a aprobat 17 ordine executive, multe dintre ele inversând deciziile anterioare ale fostului președinte Donald Trump.

Lista acestor decrete urgente include următoarele inițiative:

  • Construcția zidului de frontieră.Președintele Joe Biden a anulat situația de urgență națională pe care o decretase Trump pentru a devia fonduri pentru finanțarea construcției zidului de frontieră cu Mexic, care, pentru moment, rămâne în aer.
  • 100 de zile de măști faciale. Biden a semnat un ordin prin care îi îndeamnă pe americani să poarte măști (ceea ce este obligatoriu doar în unele state) în primele 100 de zile de președinție pentru a face față pandemiei. Ordinul impune utilizarea acestuia în instalații federale.
  • Revenirea la Acordul de la Paris. Noul președinte a aprobat readerarea SUA la Acordul climatic de la Paris, un proces care va dura 30 de zile pentru a deveni efectiv după ce Trump a aprobat ieșirea sa în 2017.
  • Suspendarea ieșirii din Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Președintele a suspendat ieșirea SUA din OMS, aprobată de Trump.
  • Prelungirea moratoriului asupra chiriilor și creditelor ipotecare. Biden a aprobat prelungirea până la 31 martie a moratoriu pentru evacuări pentru cei care nu își pot plăti chiria și executările silită din cauza crizei economice.
  • Prelungirea pauzei privind rambursarea datoriilor studenților. Tot din cauza crizei financiare, președintele SUA a prelungit și până la 30 septembrie pauza în plata datoriilor studențești deținute de guvernul federal și dobânzile aferente.
  • Sfârșitul așa-numitului „veto musulman”. Joe Biden a anulat vetoul impus de Trump călătorilor din 11 țări cu majoritate musulmană (Eritreea, Iran, Kârgâzstan, Libia, Myanmar, Nigeria, Somalia, Sudan, Siria, Tanzania și Yemen), cunoscut popular ca „veto musulman”.
  • Anularea conductei Keystone XL. Președintele a anulat proiectul conductei Keystone XL, care a devenit un simbol al luptei împotriva crizei climatice și a dispus revizuirea a peste o sută de decizii de mediu ale lui Trump.
  • Sprijin pentru „visători”. Un alt ordin semnat de Biden protejează programul DACA, care protejează de deportare aproximativ 650.000 de imigranți fără documente care au venit în SUA în copilărie, cunoscuți drept „visători”.
  • Aliniere pentru liberieni. Biden a prelungit până la 30 iunie 2022 suspendarea deportărilor și a permiselor de muncă pentru aproximativ 4.000 de liberieni din SUA în cadrul unui program special pentru refugiații liberieni.
  • Detenția imigranților fără acte. Noul președinte american a ordonat o revizuire a priorităților privind imigrația și executarea vamală (ICE) pentru arestarea imigranților fără acte, pe care Trump le-a instruit să le extindă.
  • Adăugarea la recensământ a imigranților fără acte. Joe Biden a ordonat recontarea imigranților fără documente în recensământul populației, care se efectuează la fiecare 10 ani și este utilizat pentru alocarea de fonduri și reprezentare politică.
  • Crearea unui coordonator COVID-19. Președintele a creat un coordonator COVID-19, numindu-l pe Jeff Zients, care va supraveghea furnizarea, distribuția și administrarea vaccinurilor, precum și producția de kituri și testarea coronavirusului. O poziție foarte diferită de cea a lui Donald Trump, care la începutul pandemiei a frivolizat și chiar a minimizat răspândirea coronavirusului.
  • Sfârșitul Comisiei din 1776. Joe Biden a pus capăt Comisiei din 1776 create de Trump, care luni a publicat un raport care, potrivit istoricilor, a denaturat istoria sclaviei din Statele Unite.
  • Protecții pentru ocuparea forței de muncă LGTBQ. Ordinul semnat de Biden împiedică discriminarea în muncă pe baza orientării sexuale sau a identității de gen în guvernul federal.
  • Angajament de etică. Noul președinte al Statelor Unite a aprobat un ordin care îi va obliga pe oficialii de încredere din guvernul federal să semneze un angajament de etică care le interzice să acționeze în interesul lor personal.
  • Joe Biden a oprit în cele din urmă punerea în aplicare a măsurilor de reglementare aprobate de Trump în ultimele ore ale administrației sale pentru a le examina cu atenție.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Bursa din New York ar putea fi prima mare bursă cu tranzacții 24/7