Încă o elevă a decedat după ce a fost internată la Spitalul Județean Satu Mare

Încă o elevă a decedat după ce a fost internată la Spitalul Județean Satu Mare
Sursa foto: presasm.ro
Publicat: 24/01/2023, 16:39

O minoră în vârstă de numai 14 ani a decedat la Spitalul Județean Satu Mare, al doilea astfel de caz în numai câteva zile.

Potrivit reprezentanților instituției sanitare, minora a fost transferată, pe 17 ianuarie, cu elicopterul SMURD de la Spitalul Orășenesc Negrești Oaș la secția de ATI a Spitalului Județean Satu Mare, suferint de bronhopneumonie severă, fiind în comă hipercapnică și ventilată mecanic.

„Menționăm că pacienta suferea de amiotrofie spinală, boală congenitală degenerativă progresivă neuromusculară, cu malformația toracelui, condiție medicală care constituie un factor vulnerabilizant major pentru evoluția infecțiilor respiratorii și durata de viață în general”, transmit reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare.

La momentul transferului Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Satu Mare s-au instituit procedurile de terapie intensivă corespunzătoare, informează presasm.ro.

„Starea generală afectată sever la momentul internării evoluează nefavorabil și pacienta intră în stop cardiorespirator resuscitat timp de 40 minute, fără răspuns, la ora 15.52 fiind declarat decesul”, concluzionează reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare.

Al doilea astfel de caz la Satu Mare

Acesta este al doilea caz similar înregistrat la Spitalul Județean Satu Mare în ultima perioadă.

O fetiță de doar 15 ani s-a stins din viață la Spitalul Județean Satu Mare, în urma unui stop cardio-respirator, deși inițial se internase cu o banală pneumonie. Fata nu avea probleme de sănătate, iar acum, apropiații și familia sunt în stare de șoc.

Ștefania, elevă la Școala Gimnazială Dobra, din județul Satu Mare, a murit în seara de 18 ianuarie, în timp ce se afla la Spitalul Județean de Urgență.

Fata de 15 ani ar fi suferit un stop cardio-respirator, în urma unei pneumonii, însă detaliu nu a fost confirmat încă de cadrele medicale.

Acum, apropiații și colegii adolescentei sunt șocați din cauza tragediei și nu pot accepta faptul că Stefania s-a stins din viață mult prea devreme.

„Am fi vrut sa rămâi în mijlocul nostru, dar Dumnezeu a avut un alt plan. Am fi vrut să cânți alături de noi, la sfârșitul clasei a 8 a, dar de azi vei cânta în ceruri.

Am fi vrut să mai povestim, să facem ghidușii, să facem poze, să mergem în excursii, dar de azi tu ne privești de Sus!

Rămas bun draga noastră colegă și eleva Ștefania Racz, este greu să înțelegem ce s-a întâmplat, ne e greu să vedem de azi banca ta goală!

Vei rămâne mereu în sufletul și amintirea noastră!! Te vom iubi mereu!! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace!!”, a scris Anca Potra, directorul Școlii Gimnaziale Dobra, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase