Cine este Ștefania, eleva din Satu Mare, care a murit în spital de la o simplă pneumonie: „Am fi vrut să rămâi în mijlocul nostru, dar Dumnezeu a avut un alt plan”

Cine este Ștefania, eleva din Satu Mare, care a murit în spital de la o simplă pneumonie: „Am fi vrut să rămâi în mijlocul nostru, dar Dumnezeu a avut un alt plan”
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 19/01/2023, 20:19
Actualizat: 19/01/2023, 20:20

O fetiță de doar 15 ani s-a stins din viață la Spitalul Județean Satu Mare, în urma unui stop cardio-respirator, deși inițial se internase cu o banală pneumonie. Fata nu avea probleme de sănătate, iar acum, apropiații și familia sunt în stare de șoc.

Ștefania, elevă la Școala Gimnazială Dobra, din județul Satu Mare, a murit în seara de 18 ianuarie, în timp ce se afla la Spitalul Județean de Urgență.

Fata de 15 ani ar fi suferit un stop cardio-respirator, în urma unei pneumonii, însă detaliu nu a fost confirmat încă de cadrele medicale.

Totodată, adolescenta nu suferea de probleme grave de sănătate, iar profesorii au declarat că era energică și plină de viață.

„În data de 18.01.2023, ora 15.21, s-a pezentat la Unitatea de Primire Urgență o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturație oxigen 88%.

A fost preluată de echipa de Urgențe majore și intubată, primele investigații pledând pentru un cord pulmonar acut și suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză.

În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susținere a funcțiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil.

La aproximativ 30 minute, ora 19.10, intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată. Autopsia și examenul antomopatologic aferent urmează să stabilească cu exactitate cauzele care au condus la deces”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean Satu Mare.

„Am fi vrut să cânți alături de noi”

Acum, apropiații și colegii adolescentei sunt șocați din cauza tragediei și nu pot accepta faptul că Stefania s-a stins din viață mult prea devreme.

„Am fi vrut sa rămâi în mijlocul nostru, dar Dumnezeu a avut un alt plan. Am fi vrut să cânți alături de noi, la sfârșitul clasei a 8 a, dar de azi vei cânta în ceruri.

Am fi vrut să mai povestim, să facem ghidușii, să facem poze, să mergem în excursii, dar de azi tu ne privești de Sus!

Rămas bun draga noastră colegă și eleva Ștefania Racz, este greu să înțelegem ce s-a întâmplat, ne e greu să vedem de azi banca ta goală!

Vei rămâne mereu în sufletul și amintirea noastră!! Te vom iubi mereu!! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace!!”, a scris Anca Potra, directorul Școlii Gimnaziale Dobra, pe pagina sa de Facebook.

Prietenii și membrii comunității și-au exprimat regretul și durerea la auzul veștii că Ștefania nu mai este printre ei.

Gândurile lor s-au îndreptat spre părinții tinerei.

„Drum lin către cer, dragă Ştefania”, a spus cineva.

„Doamne, te rog mângâie familia rămasă, dă-le putere să meargă mai departe, doar tu poți da pace în sufletele lor sfâșiate de durere”, a mai transmis altcineva.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum s-a îmbrăcat Andreea Esca la nunta lui Smiley cu Gina Pistol? Decolteul a atras...
FOTO. Imagini senzaționale cu Roger Federer în România! Vor face înconjurul planetei: cum s-a îmbrăcat...
Un bărbat a murit la 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie
Cum arăta Tina Turner, în tinerețe. Imagini rare cu artista în anii ’60
Reacţia unei cliente când vede cât a ajuns să coste un pui de ţară. ''Obrazul...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Banca Transilvania vinde o mașină accesibilă și de încredere
Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?
Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost...
BANCUL ZILEI. Vine un moșuleț de 80 de ani la doctor: Mă însor cu una...
CNN: „Mama tuturor crizelor” ar putea ricoşa în întreaga lume dacă SUA nu rezolvă problema...
Cum s-a îmbrăcat Smiley la nunta cu Gina Pistol? N-ai spune că e ginerică
Cum ȘTII dacă sarea de Himalaya este PE BUNE sau nu? SIMPLU ca bună ziua!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Veste ŞOC despre BĂSESCU! Anunţ venit chiar ACUM: Fostul preşedinte este...
Când trece România la săptămâna de lucru de patru zile. Veste mare de la Uniunea...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Marii absenți de la nunta Ginei Pistol și a lui Smiley. De ce nu au...