Incă un incident în Pasajul Unirii. Un camion a rămas blocat în interior | VIDEO

Publicat: 12/01/2023, 11:48
Actualizat: 12/01/2023, 12:56

Ziua și incidentul în Pasajul Unirii din București. O autoutilitară a rămas blocată în interiorul pasajului joi dimineață.

Camionul se deplasa dinspre Bulevardul Mărășești către Piața Universității.

UPDATE 2: Titi Aur: Era de așteptat să se producă asemenea accidente

Campionul de raliuri Titi Aur a explicat pentru GÂNDUL că era de așteptat ca astfel de accidente să aibă loc după renovarea pasajului. El spune că este vorba despre anumite automatisme ale șoferilor.

„Aici este vorba de psihologia traficului rutier. O să plec de la un exemplu: când apare un nou sens giratoriu, în general după o linie dreaptă în afara localității, în primul an, în primul an și jumătate, foarte mulți șoferi se urcă călare pe acel sens giratoriu. Este vorba de șoferii care sunt navetiști la perioade lungi, adică trec pe acolo o dată la șase luni, și sunt surprinși de apariția acelui nou sens. De ce se întâmplă asta? Pentru că în mintea și în automatismul acelui șofer, acea porțiune de drum era parcursă fără niciun fel de obstacol. Așadar, dacă mai este și puțin obosit, intră în acel sens giratoriu”, spune acesta.

Pilotul mai spune că, cel mai probabil, numărul accidentelor din zonă ar urma să scadă, odată cu trecerea timpului.

„Dar după un an, un an și jumătate, nu se va mai urca nimeni pe acel sens. Același lucru se întâmplă și cu Pasajul Unirii, care, înainte să fie renovat, avea o înălțime de 3,9 metri. Asta înseamnă că orice mașină trecea pe acolo, orice camion, orice autocar. Acum, după ce s-a renovat, și s-a pus acel tavan fals, s-a coborât la 3,5 metri, și este normal ca mulți șoferi să se lovească de pasaj. Primăria trebuie să aștepte un an, un an și jumătate, ca șoferii să se obișnuiască, și în acest timp să semnalizeze excesiv acest pasaj, cu toate mijloacele”, a mai spus Titi Aur pentru GÂNDUL.

UPDATE: În urma verificărilor efectuate, polițiștii Brigăzii Rutiere au constatat faptul că autoutilitara avea efectuate modificări constructive neomologate (suprastructura metalică depășea dimensiunile vehiculului).

În acest context, conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Știrea inițială

La fața locului au ajuns polițiștii de la Rutieră, pentru fluidizarea traficului. Traficul a fost restricționat pe banda I.

În acest moment, partea carosabilă a fost eliberată, iar traficul în zonă se desfășoară sub îndrumarea politiștilor rutieri, informează autoritățile.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, deși în talonul vehiculului este trecută înălțimea de 3,39 m, în realitate, măsurătorile au arătat o înălțime de 3,72 m, rezultată ca urmare a modificării caroseriei.

„Toate incidentele ce au avut loc până acum în interiorul pasajului rutier au avut la bază ignorarea și nerespectarea regulilor de circulație, fapt dovedit prin procesele verbale întocmite de către Poliția Rutieră.

Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Poliția Rutieră și cu Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București va elabora, până la sfârșitul săptămânii viitoare, măsuri suplimentare de protecție și semnalizare la intrările în Pasajul Unirii.

Indiferent de câte mijloace de semnalizare și protecție vom utiliza, ignorarea regulilor de circulație și a sistemelor montate vor genera în continuare incidente de această natură.

Prin urmare facem un apel către toți participanții la trafic să respecte cu strictețe prevederile Codului Rutier.”, se arată în comunicatul Primăriei.

Primăria anunță că șoferul autoutilitarei a fost amendat de către polițiști.

Miercuri a plouat în Pasajul Unirii

Pe lângă numărul mare de accidente petrecute în zonă în ultima perioadă, printre care și accidentul în care a fost implicat un autocar cu turiști greci, Pasajul Unirii se confruntă și cu alte probleme.

De la reluarea circulației prin el, pasajul a avut parte numai de probleme. Ploaia căzută în Capitală pe parcursul zilei de miercuri, 11 ianuarie, este ultima dintre ele. În Pasajul Unirii, renovat cu 12 milioane de euro, a plouat miercuri prin tavan.

Știrea că plouă în Pasajul Unirii a apărut pe pagina de Facebook a jurnalistului Vitalie Cojocari, care a publicat și un filmuleț de la locul „faptei”. Pe imagini se vede cum din tavanul pasajului cad picături de apă, fix printre corpurile de iluminat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
OBLIGATORIU prin lege în toată România. A început controlul în toată țara
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro