Pasagerii greci implicați în accidentul de la Pasajul Unirii vor da în judecată autoritățile din România și agențiile de turism 

Pasagerii greci implicați în accidentul de la Pasajul Unirii vor da în judecată autoritățile din România și agențiile de turism 
Accident la intrarea în pasajul Unirii din București
Publicat: 29/12/2022, 07:59
Actualizat: 29/12/2022, 08:13

Pasagerii greci implicați în accidentul de la Pasajul Unirii vor da în judecată autoritățile din România și agențiile de turism. Informația a fost făcută publică de una dintre victimele accidentului în urma căruia un bărbat de 53 de ani și-a pierdut viața.

Autocarul plecase la bord cu 47 de turiști greci, care proveneau din orașele Volos și Larissa. Între ei se afla și Maria Thersiti, care a acceptat să vorbească cu presa din Grecia despre clipele de dinaintea impactului.

„Făceam opriri la fiecare 2 ore și jumătate, în funcție de unde găseam următoarea parcare și pauza era la 20 de minute. Având în vedere condițiile drumului, șoferul mergea încet, am înțeles cu toții asta”, a spus Maria publicației elene In.gr.

Întrebată dacă își va căuta dreptatea în instanță, Maria Thersiti a spus: „Asta e sigur, mi-aş dori să fim cu toţii doar răniţi şi ca persoana care a murit să fie încă în viaţă. Din păcate, acum că exista un mort și pentru că deja în România au mai avut loc și alte accidente în același loc, când vom ieși din toate astea și după înmormântare, încet-încet ne vom organiza să ne îndreptăm împotriva ambelor agenții de turism, Volos și Larissa, dar și împotriva autorităților române”.

Conform sursei citate, călătoria a fost organizată de două birouri de turism. Una dintre ele a rezervat autobuzul și șoferul, în timp ce cealaltă agenție de turism a organizat tot restul vacanței.

Vă recomandăm să citiți și: Ce a relevat autopsia turistului grec mort în accidentul de la Pasajul Unirii / „Este ceva extrem de grav!”

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, despre tragedia de la Pasajul Unirii: „Șoferul de autocar a încălcat toate semnele / Astfel de limitatoare există în toată lumea”

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, a declarat pentru Gândul că șoferul grec al autocarului implicat în accidentul de la Pasajul Unirii, soldat cu moartea unei persoane, este principalul vinovat pentru această tragedie, pentru că nu a respectat indicatoarele de circulație. Potrivit lui Lucian Diniță, autoritățile locale ar fi trebuit să impună totuși echipaje de Poliție locală la intrările în Pasaj, încă de la primul incident din acest loc, din luna septembrie, pentru a preveni astfel de accidente grave.

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, este de părere că șoferul grec al autocarului implicat în accidentul grav de la Pasajul Unirii ar fi putut să evite tragedia dacă era atent și respecta indicatoarele din zonă.

„Acolo există niște indicatoare, și verticale, și pe jos, dar și niște limitatoare de înălțime care nu au fost respectate. Din acest punct de vedere, vina îi aparține șoferului, care nu are nicio scuză. Iar în orice loc în care ai astfel de limitatoare de înălțime, există și rute ocolitoare. În cazul nostru, șoferul putea să aleagă să circule pe la suprafață, fără probleme. Astfel de limitatoare există în toată lumea, și în Italia, și în Franța, și în Austria. Nu le-au inventat românii. Se pune totuși problema greutății acelei porți, care, putea să cadă și pe alte mașini, și ar fi fost o tragedie și mai mare”, a declarat Lucian Diniță pentru Gândul.

Un autocar în care se aflau 48 de cetățeni greci, 47 de pasageri și șoferul, a intrat în limitatorul de înălțime. Bara de metal s-a aplecat foarte mult, dar nu s-a desprins, astfel încât autocarul a fost strivit la mijloc, iar o persoană a decedat.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Un restaurant românesc, extindere fără precedent. Se bate cu marile fast food-uri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce planuri are Alexandru Ciucu cu fiicele lui de Paște, după despărțirea de Alina Sorescu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare