UPDATE | Explozie și incendiu la generatorul spitalului Robănescu, după o pană de curent. Peste 100 de copii internați, duși la Spitalul ”Marie Curie”

Publicat: 25/07/2023, 23:01
Actualizat: 26/07/2023, 00:21

Un incendiu a izbucnit, marți seară, în urma unei explozii la generatorul de curent al Centrului de Recuperare pentru Copii ”Nicolae Robănescu” din București, care s-a extins și a cuprins două mașini din curtea unității sanitare. Spitalul a fost evacuat și cei peste 100 de copii internați au fost duși la Spitalul ”Marie Curie”. Generatorul a explodat după ce a funcționat mai bine de o oră, în urma unei pene de curent din zona spitalului, a anunțat Ministerul Sănătății.

UPDATE ora 00.20: Incendiul a afectat două mașini, transformatorul și izolația de pe fațada clădirii spitalului Robănescu, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

După stingerea incendiului, în curtea spitalului vor rămâne pentru supraveghere două autospeciale de stingere cu apa și spumă, o autospecială cu azot și o ambulanță SMURD.

UPDATE ora 23.55: Premierul Marcel Ciolacu le-a mulțumit echipelor de intervenție de la ISU București-Ilfov și personalului medical din cele două spitale, care au intervenit ”cu promptitudine și profesionalism”.

”Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu”. Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență «Marie S. Curie», a scris premierul, pe Facebook.

Marcel Ciolacu va merge miercuri, la ora 09.00, la Spitalul de Copii ”Marie Curie”, pentru a vedea care este starea copiilor transferați de la Centrul de Recuperare ”Nicolae Robănescu”.

UPDATE ora 23.45: Incendiul a fost stins. Pompierii au verificat toate spațiile spitalului, nefiind găsite persoane rămase în interior, a precizat ISU București-Ilfov.

UPDATE ora 23.25: Incendiul a fost localizat, a anunțat ISU.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, incendiul s-a manifestat cu flacără violentă și degajari de fum, pompierii intervenind pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital.

Centrul de Recuperare pentru Copii ”Nicolae Robănescu” a fost evacuat, iar cei 110 copii internați au fost transferați la Spitalul ”Marie Curie”.

Pentru stingerea incendiului au fost trimise opt autospeciale cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj de descarcerare, precum și detașamentul special de salvatori, CBRN, o autospecială cu azot și două ambulante SMURD.

Ministerul Sănătății a anunțat că în urma exploziei generatorului de la spitalul de copii Robănescu, urmată de incendiu, nu s-au înregistrat victime.

”Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față, toți copiii sunt repartizați pe secții”, a precizat Ministerul Sănătății.

Generatorul a luat foc după ce a funcționat o oră, din cauza unei pene de curent

Explozia, urmată de incendiu, s-a produs după ce generatorul a funcționat mai bine de o oră, în urma unei pene de curent din zona Centrului de Recuperare pentru Copii ”Nicolae Robănescu”.

”În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordonarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv”, a precizat sursa citată.

Ministrul Sănătății a adăugat că este în legătură permanenta cu conducerile celor două spitale, pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Spitalul ”Marie Curie”, care a alocat resurse suplimentare în zona de primiri urgențe, până la rezolvarea situației.

Sursa foto: ISU București-Ilfov / Facebook Bogdan Daradan

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern