Infectările cu varianta Omicron pun presiune pe sistemul medical. Trei spitale din Capitală au secțiile COVID ocupate în proporție de 100%

Infectările cu varianta Omicron pun presiune pe sistemul medical. Trei spitale din Capitală au secțiile COVID ocupate în proporție de 100%
Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 28/01/2022, 18:06
Actualizat: 28/01/2022, 20:57

Trei dintre cele mai mari spitale din România nu mai au niciun loc liber pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2. Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balş”, Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” şi Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeş” au secțiile COVID ocupate în proporție de 100%. 

Infectările cu varianta Omicron încep să pună o presiune mare pe sistemul medical. La nivel naţional, mai sunt 409 paturi libere la ATI, iar în Capitală au mai rămas doar 58. La Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti, nu mai este niciun pat liber, nici în saloane și nici în secţiile de Terapie Intensivă.

S-au ocupat paturile de Terapie Intensivă atât la Institutul ”Marius Nasta”, cât şi la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti.

În spitalele din țară sunt internaţi peste 8.300 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 773 sunt în secţiile ATI. Din totalul pacienţilor, 749 sunt minori, 16 având nevoie de îngrijiri în secţiile ATI.

Mai grav este că, în doar câteva zile, am putea ajunge din nou la situaţia în care pacienţii în stare gravă, infectaţi cu SARS-CoV-2, să nu mai aibă loc în spitale și să fie făcute transferuri dintr-un judeţ în altul.