Ingredientul din bucătărie care îți va face oalele ca noi. Puține gospodine știu secretul

Ingredientul din bucătărie care îți va face oalele ca noi. Puține gospodine știu secretul
Publicat: 25/09/2022, 19:23

Oțetul este indispensabil în salate și alte mâncăruri, dar, reprezintă în același timp și o soluție de curățare pentru casa dumnevoastră. Daca nu știați, acest lichid cu un miros unic, vă va păstra locuința strălucitoare și curată. Învață din acest articol cum să-ți cureți casa cu oțet.

Oțetul este un produs organic ce nu cauzează alergii sau iritații și este foarte probabil să îl aveți deja în bucătărie. Iată câteva idei de folosire a oțetului în curățenie:

 • Curăță și dezinfectează toate suprafețele: lemn, ceramică, sticlă și altele. Amestecați apă rece cu oțet. Dacă folosiți oțetul în curățarea ferestrelor vă recomand să schimbați laveta sau hârtia de șters geamuri cu ziar.
 • Rezultatele sunt incredibile pentru suprafețele de sticlă dacă folosiți oțetul în combinație cu hârtia de ziar. Oțetul amestecat cu apă rece se pretează și la dezinfecția instalațiilor sanitare din baie.
 • Elimină calcarul de la duș și robinet: deșurubați capetele de la duș și puneți-le într-un vas cu apă și oțet pentru două ore. După ce au stat două ore în apă cu oțet trebuie să le clătiți bine. Este posibil să fie nevoie să le frecați cu un burete sau o perie dacă petele sunt foarte vechi.
 • Curăță CD-uri sau DVD-uri: în general acestea sunt foarte vulnerabile atunci când vine vorba de zgârieturi. Cu o cârpă înmuiată cu oțet ștergeți ușor suprafața pe care o citește player-ul. O să vedeți cât de repede dispar zgârieturile.
 • Îndepărtează calcarul de la filtrul de cafea sau fierbătorul de apă. De la fierberile repetate de apă, calcarul se depune pe pereții și fundul vasului. Pentru a elimina placa de calcar, umpleți vasul cu apă și oțet. Lăsați să fiarbă pentru câteva minute și clătiți recipientul cu apă.

Sfaturi utile despre cum să-ți cureți casa cu oțet

 • Elimini mirosurile neplăcute și cureți casa cu oțet. Umpleți o sticlă de apă și adăugați câteva picături de oțet. Lăsați sticla în cameră, fără dop, până dispare mirosul neplăcut. Această soluție se potrivește și pentru camerele proaspăt vopsite.
 • Apa trebuie schimbată la fiecare 12 ore, pentru minim trei zile.
  Odorizează frigiderul. La fel ca în cazul de mai sus, trebuie să puneți un bol mic cu apă și oțet în frigider. Sau, atunci când îl curățați, să puneți câteva picături pe sertare, ușă, grătare.
 • Elimină rugina. Dacă vreți să scoateți rugina din bicicletă, deschizător de conserve sau alte obiecte din bucătărie ce sunt din metal, folosiți oțetul. Lăsați obiectul la înmuiat pentru 24 de ore.
 • Curăță urmele de apă de pe lemn. Dacă aveți o măsuță de lemn cu urme de apă de pe pahare sau căni, amestecați părți egale de ulei de măsline și oțet. Curățați suprafața cu acest amestec și o lavetă.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase