Avertisment emis de Protecția Consumatorului, înainte de Paște. Inspectorii ANPC ne sfătuiesc să fim foarte atenți la produsele pe care le cumpărăm atunci când mergem să luăm, de exemplu, carne, ouă, dulciuri și chiar băuturi alcoolice.
Aceste recomandări ale ANPC au venit pe o pagină de socializare și se referă la principalele produse care ajung pe mesele românilor de Paști, notează Digi 24.
Dacă este să ne referim la carne și produse din carne, acestea trebuie cumpărate doar din spații autorizate magazine, măcelării și să aibă ștampila sanitar-veterinară care să ateste faptul că ea a fost verificată.
Nu cumpărați carne direct din portbagaj pentru că vă expuneți la riscuri mari. De asemenea, dacă este să vorbim de ouă, acestea trebuie cumpărate din spații autorizate, cu posibilități de refrigerare.
Coaja oului nu trebuie să prezinte fisuri, iar la spargere albușul trebuie să fie dens, iar gălbenușul semi-globulos.
În ceea ce privește produsele de patiserie, spațiile autorizate sunt recomandate pentru că personalul va purta echipament de protecție, iar produsele care nu sunt ambalate vor fi servite cu ajutorul unor ustensile.
În fine, dacă este să ne referim și la băuturile alcoolice, la vinul nelipsit de pe mesele noastre de Paște, acesta ar fi bine să fie îmbuteliat, iar pe sticlă să apară informații relevante, cum ar fi concentrația alcoolică sau producătorul acestui vin.
Sursa Foto – Mediafax Foto