Institutul „Marius Nasta” deschide un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID

Institutul „Marius Nasta'' deschide un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID
Foto: Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta/ Facebook
Publicat: 17/05/2021, 10:54

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a anunțat că de luni la această unitate sanitară va fi deschis un compartiment pentru recuperarea respiratorie post-COVID-19. Medicul a explicat că numărul de pacienți bolnavi de infecție cu SARS-CoV-2 este în continuă scădere, ceea ce a permis reorganizarea pavilionului COVID. Un număr de 13 paturi va fi alocat.

Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de către a informat managerul unităţii medicale, medicul Beatrice Mahler.

„Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID”, a declarat Beatrice Mahler.

Potrivit medicului, programele de reabilitare cresc calitatea vieţii pacienţilor, ameliorează oboseala cronică specifică, dar şi recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii intens epuizate ca urmare a insuficienţei prezente în formele severe şi critice de boală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase