Întâlnire-surpriză între Emmanuel Macron și Elon Musk. Ce au discutat, cu Twitter-ul pe masă, cel mai bogat om din lume și președintele francez. „A fost o onoare să te văd din nou”

Întâlnire-surpriză între Emmanuel Macron și Elon Musk. Ce au discutat, cu Twitter-ul pe masă, cel mai bogat om din lume și președintele francez. „A fost o onoare să te văd din nou”
SURSĂ FOTO: twitter Emmanuel Macron
Publicat: 03/12/2022, 11:12
Actualizat: 03/12/2022, 11:20

Emmanuel Macron s-a întâlnit vineri cu Elon Musk, noul proprietar al platformei Twitter, la New Orleans. Întâlnirea între cei doi a durat o oră, nefiind anunțată anterior de Palatul Elysée. Preşedintele francez, aflat într-o vizită în Statele Unite, a declarat că platforma socială Twitter se angajează să elimine conţinutul online cu caracter extremist şi terorist. 

„Twitter trebuie să depună efortul de a respecta reglementările europene”

Cel mai bogat om din lume a cumpărat influenta platformă la sfârşitul lunii octombrie cu 44 de miliarde de dolari. SE pare că viziunea lui Musk asupra libertăţii de exprimare îngrijorează mulţi utilizatori, autorităţi şi agenţi de publicitate, care se tem de un val de ură şi dezinformare.

„Termeni de utilizare transparenţi, consolidarea semnificativă a moderării conţinutului şi protejarea libertăţii de exprimare: Twitter trebuie să depună efortul de a respecta reglementările europene”, a adăugat şeful statului francez într-o serie de mesaje pe Twitter.

Președintele francez a mai punctat că a avut „o discuție clară și onestă” cu Elon Musk, discutând cu co-fondatorul Tesla „proiecte industriale verzi viitoare, cum ar fi producţia de vehicule electrice şi baterii.”

„A fost o onoare să te văd din nou”, a răspuns Elon Musk, spunând că este „nerăbdător” în legătură cu „proiectele interesante în Franţa”, potrivit news.ro care citează Le Figaro.

Musk repinge acuzațiile, precizând că discursurile instigatoare la ură au scăzut

Noul proprietar al Twitter a concediat mai mult de jumătate dintre angajaţii grupului din California, echipele de moderare a conţinutului nefiind nici ele fost cruţate. Potrivit mai multor ONG-uri, mesajele rasiste, homofobe, misogine şi antisemite au crescut „şocant” de mult pe platformă timp de o lună.

„Complet fals”, a scris Elon Musk pe Twitter ca răspuns la un articol din The New York Times care detaliază concluziile asociaţiilor. Mai mult, acesta a susţinut că mesajele ce conţin discursuri instigatoare la ură, „continuă să scadă.”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul Zilei, Adevărul, Mișcarea de Rezistență, Alephciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase