Investiție de miliarde de dolari în Emiratul Ras Al Khaimah din EAU. Resort de lux cu 1.000 de camere, dar și zonă pentru ”jocuri de noroc legale”

Investiție de miliarde de dolari în Emiratul Ras Al Khaimah din EAU. Resort de lux cu 1.000 de camere, dar și zonă pentru ”jocuri de noroc legale”
Publicat: 28/01/2022, 11:08
Actualizat: 28/01/2022, 11:14

Un resort de lux cu servicii integrate, în valoare de mai multe miliarde de dolari, va fi construit, până în 2026, pe insula Al Marjan, din Ras Al Khaimah, Emiratele Arabe Unite (EAU). Insula are o suprafață de 2,7 milioane mp de teren recuperat din mare și se extinde în Golful Arabic.

Complexul va include un hotel de lux cu peste 1.000 de camere, opțiuni de shopping la cele mai înalte standarde, săli de conferințe și convenții cu dotări de ultimă generație, un centru SPA exclusivist, peste 10 restaurante și saloane, opțiuni extinse de divertisment, plus o zonă pentru ”jocuri de noroc legale” și alte facilități.

Emiratele Arabe Unite – renumite pentru zgârie-norii impetuoși, centrele comerciale de dimensiuni impresionate şi deşerturile care pot fi considerate adevărate oceane de nisip, au fost comparate, de foarte multe ori, cu Las Vegasul – reper al jocurilor de noroc, la nivel mondial -, numai că a existat și o excepție. În Emiratele Arabe Unite, religia este cea islamică, iar jocurile de noroc sunt interzise.

Liberalizarea din ultimii ani – chiar și la nivelul mentalului colectiv – a făcut ca alcoolul, spre exemplu, să fie permis în cea mai mare parte a țării, iar purtarea bikinilor pe plajă nu a mai părut o imposibilitate. Totuși, în ceea ce privește jocurile de noroc, până acum, nu existaseră concesii.

Un resort de lux cu servicii integrate, în valoare de mai multe miliarde de dolari, va fi construit, până în 2026, pe insula Al Marjan

”Reglementarea jocurilor de noroc care operează ca parte a staţiunilor integrate”

Wynn Resorts, gigantul cazinourilor din Nevada – alături de Marjan și RAK Hospitality Holding – va ridica acest resort de lux pe insula Al Marjan, iar anunțul-surpriză a fost făcut în același timp cu cel al Autorităţii de Dezvoltare a Turismului a Ras al-Khaimah (RAKTDA).

Reprezentanții RAKTDA încearcă să ofere satisfacții și celor care sunt amatori de jocuri de noroc, astfel că a fost înființată o nouă divizie. Aceasta a primit denumirea ”Departamentul de Reglementare a Divertismentului şi Jocurilor de Noroc” și, practic, va reglementa ”staţiunile integrate” care includ operaţiuni hoteliere, spaţii de divertisment, restaurante, spa-uri, magazine de vânzare cu amănuntul, zone de convenţii şi ”jocuri de noroc” legale, potrivit CNBC.

Termenul ”jocuri” este des utilizat ca sinonim cu jocurile de noroc, în contextul locurilor de cazare și agrement, dar încă nu era clar dacă acest lucru însemna în mod explicit ”pariuri în numerar”. 

Noul organism de reglementare a jocurilor de noroc va urma ”cele mai bune practici globale în reglementarea jocurilor de noroc care operează ca parte a staţiunilor integrate din diferite jurisdicţii din întreaga lume”, va lua în considerare ”peisajul social, cultural şi de mediu al Emiratului şi va acoperi licenţele, impozitarea, procedurile operaţionale şi garanţiile pentru consumatori. Prioritatea acestei noi divizii este crearea unui cadru robust care să asigure un joc responsabil la toate nivelurile”, a precizat RAKTDA într-un comunicat.

”Cel mai mare proiect din sectorul hotelier”

Cel mai mare proiect din sectorul hotelier

Părțile implicate în acest proiect spun că este cel mai mare de acest gen din sectorul hotelier din Emirat, ”va crea o valoare substanțială pentru economia locală prin accelerarea turismului, crearea de locuri de muncă și stimularea creșterii sectoarelor conexe”.

”Stațiunea integrată, cu un hotel de clasă mondială, facilități de divertisment și jocuri, se va adăuga strategiei de dezvoltare a Emiratului și va atrage turiști din întreaga lume. Suntem în parteneriat cu Wynn Resorts, una dintre cele mai renumite companii din lume care dezvoltă stațiuni integrate și care are o experiență solidă în dezvoltarea de destinații de lux cu opțiuni de cazare excepționale, restaurante, concepte de divertisment și facilități de jocuri. Prin valorificarea expertizei Wynn Resorts, noua stațiune va ridica ștacheta în domeniul ospitalității în regiune. De asemenea, va crea o valoare excepțională pentru economia Ras Al Khaimah și va stimula sectoarele de agrement, afaceri și turism”, a declarat ing. Abdulla Al Abdooli, CEO-ul Marjan.

La rândul său, Craig Billings – CEO al Wynn Resorts – a declarat că insula Al Marjan poate fi considerată o locație ideală pentru un astfel de resort de lux, potențialul oferit fiind unul ”extraordinar”.

”Insula Al Marjan este un cadru neatins și o locație ideală pentru a crea experiențe unice destinate oaspeților, lucru pentru care Wynn Resorts este renumit. Regiunea oferă un potențial extraordinar pentru industria ospitalității și turismului și suntem încântați de perspectiva dezvoltării unei stațiuni integrate în Ras Al Khaimah”, a spus CEO-ul Wynn Resorts.

Insula Al Marjan – care este deja o destinație turistică de top, la nivel mondial – se află la doar 15 minute de Aeroportul Internațional Ras Al Khaimah și la 45 de minute de Aeroportul Internațional Dubai. Cuprinzând patru insule, Al Marjan îi răsfață pe turiști cu peste 7,8 kilometri de plaje strălucitoare, cu nisip fin, și 23 de kilometri de faleză de-a lungul mării, pe lângă hotelurile top class și dezvoltările rezidențiale.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?