Iohannis, mesaj pentru schimbarea mentalităților din sistemul de educație: „În România există o nevoie acută de a promova exemple de bună practică”

Iohannis, mesaj pentru schimbarea mentalităților din sistemul de educație: „În România există o nevoie acută de a promova exemple de bună practică”
Klaus Iohannis: „Ne aflăm din păcate într-un veritabil val doi al pandemiei” / Sursa: Adminstrația Prezidențială
Publicat: 24/10/2020, 13:31

Klaus Iohannis a transmis, printr-un mesaj prilejuit de organizarea unei conferințe privind leadership-ul în educație, că este nevoie de implicarea tuturor actorilor în schimbarea mentalităților și a practicilor din sistemul de educație, ceea ce reprezintă un pilon important al eforturilor colective de a oferi copiilor un start echitabil în viață.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis, sâmbătă, un mesaj de încurajare a implicării tuturor actorilor publici pentru schimbarea mentalităților și practicilor din sistemnul de educație. Masajul a fost transmis în deschiderea conferinței SuperTeach  – Revoluția mentalității în educație – Leadership în educație, prin vocea Ligiei Deca, Consilier Prezidențial – Departamentul Educație și Cercetare.

Proiectul SuperTeach include profesori și traineri implicați în metode inovatoare de predare pentru schimbarea mentalității în educație.

„Tema leadership-ului este una esențială în discuția legată de calitatea și modernizarea educației din România. Multe dintre cele mai reușite inițiative din educație sunt concretizate pe plan local de lideri care devin exemple pentru comunitățile din care fac parte. Astfel, liderul este cel care reușește să canalizeze energiile comunității pentru a genera excelență în procesul educațional. Totodată, liderul este cel care motivează cadrele didactice și care transpune ideile bune în realitate, pentru ca școala să devină un mediu propice pentru dezvoltarea personală, ajutând astfel la conturarea unor caractere reziliente și puternice”, a transmis Klaus Iohannis, conform unui comunicat al Adminstrației Prezidențiale.

Sprijin pentru „România Educată”

Potrivit președintelui, leadership nu există doar în cadrul instituțiilor de învățământ și în comunitățile de învățare. „Conferințele SuperTeach reprezintă, la rândul lor, o formă de leadership. Acestea aduc împreună persoane din sistemul de învățământ, precum și antreprenori, activiști și specialiști, contribuind astfel la formarea de legături între cei care doresc să genereze schimbare în educația românească și lideri informali care își asumă propria transformare ca prim pas esențial în dezvoltarea școlilor”, se arată în mesajul președintelui.

„În România există o nevoie acută de a promova exemple de bună practică, mai ales în domeniul educației. Implicarea tuturor actorilor în schimbarea mentalităților și a practicilor din sistemul de educație reprezintă un pilon important al eforturilor noastre colective de a oferi copiilor un start echitabil în viață. Felicit echipa SuperTeach pentru toate activitățile întreprinse, care s-au dovedit a fi un sprijin concret și consistent adus proiectului România Educată”, a transmis șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis declara, la sfârșitul lunii ianuarie, în cadrul conferinței „România Educată – politici publice și coordonarea surselor de finanțare”, că lipsa unei educații de calitate, accesibilă pentru toți, devine o amenințare pentru dezvoltarea României pe termen lung.

„Pentru a le asigura cetățenilor noștri nivelul de trai pe care și-l doresc, drumul pe care trebuie să ne angajăm în următoarele decenii este cel al unei economii bazate pe cunoaștere. În aceste condiții, nu putem, în epoca inteligenței artificiale, să avem o problemă endemică de analfabetism funcțional în rândul populației noastre. Și nici nu putem, în contextul unei îmbătrâniri și așa pronunțate a populației, să lăsăm sute de mii de tineri nepregătiți pentru rigorile unei economii globalizate și aflate în schimbare continuă, dar și ale unei societăți care, dacă nu se va dezvolta sustenabil, va înceta pur și simplu să mai existe în forma actuală”, a afirmat atunci șeful statului.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Victorie ISTORICĂ pentru România. Europa a spus Da: Suntem aici pentru a sărbători
Băutura demult dispărută din România. Era cea mai populară pe vremea bunicilor
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete