Iohannis, mesaj pentru schimbarea mentalităților din sistemul de educație: „În România există o nevoie acută de a promova exemple de bună practică”

Redactor:
Madalina Prundea
Iohannis, mesaj pentru schimbarea mentalităților din sistemul de educație: „În România există o nevoie acută de a promova exemple de bună practică”
Klaus Iohannis: „Ne aflăm din păcate într-un veritabil val doi al pandemiei” / Sursa: Adminstrația Prezidențială

Klaus Iohannis a transmis, printr-un mesaj prilejuit de organizarea unei conferințe privind leadership-ul în educație, că este nevoie de implicarea tuturor actorilor în schimbarea mentalităților și a practicilor din sistemul de educație, ceea ce reprezintă un pilon important al eforturilor colective de a oferi copiilor un start echitabil în viață.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis, sâmbătă, un mesaj de încurajare a implicării tuturor actorilor publici pentru schimbarea mentalităților și practicilor din sistemnul de educație. Masajul a fost transmis în deschiderea conferinței SuperTeach  – Revoluția mentalității în educație – Leadership în educație, prin vocea Ligiei Deca, Consilier Prezidențial – Departamentul Educație și Cercetare.

Proiectul SuperTeach include profesori și traineri implicați în metode inovatoare de predare pentru schimbarea mentalității în educație.

„Tema leadership-ului este una esențială în discuția legată de calitatea și modernizarea educației din România. Multe dintre cele mai reușite inițiative din educație sunt concretizate pe plan local de lideri care devin exemple pentru comunitățile din care fac parte. Astfel, liderul este cel care reușește să canalizeze energiile comunității pentru a genera excelență în procesul educațional. Totodată, liderul este cel care motivează cadrele didactice și care transpune ideile bune în realitate, pentru ca școala să devină un mediu propice pentru dezvoltarea personală, ajutând astfel la conturarea unor caractere reziliente și puternice”, a transmis Klaus Iohannis, conform unui comunicat al Adminstrației Prezidențiale.

Sprijin pentru „România Educată”

Potrivit președintelui, leadership nu există doar în cadrul instituțiilor de învățământ și în comunitățile de învățare. „Conferințele SuperTeach reprezintă, la rândul lor, o formă de leadership. Acestea aduc împreună persoane din sistemul de învățământ, precum și antreprenori, activiști și specialiști, contribuind astfel la formarea de legături între cei care doresc să genereze schimbare în educația românească și lideri informali care își asumă propria transformare ca prim pas esențial în dezvoltarea școlilor”, se arată în mesajul președintelui.

„În România există o nevoie acută de a promova exemple de bună practică, mai ales în domeniul educației. Implicarea tuturor actorilor în schimbarea mentalităților și a practicilor din sistemul de educație reprezintă un pilon important al eforturilor noastre colective de a oferi copiilor un start echitabil în viață. Felicit echipa SuperTeach pentru toate activitățile întreprinse, care s-au dovedit a fi un sprijin concret și consistent adus proiectului România Educată”, a transmis șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis declara, la sfârșitul lunii ianuarie, în cadrul conferinței „România Educată – politici publice și coordonarea surselor de finanțare”, că lipsa unei educații de calitate, accesibilă pentru toți, devine o amenințare pentru dezvoltarea României pe termen lung.

„Pentru a le asigura cetățenilor noștri nivelul de trai pe care și-l doresc, drumul pe care trebuie să ne angajăm în următoarele decenii este cel al unei economii bazate pe cunoaștere. În aceste condiții, nu putem, în epoca inteligenței artificiale, să avem o problemă endemică de analfabetism funcțional în rândul populației noastre. Și nici nu putem, în contextul unei îmbătrâniri și așa pronunțate a populației, să lăsăm sute de mii de tineri nepregătiți pentru rigorile unei economii globalizate și aflate în schimbare continuă, dar și ale unei societăți care, dacă nu se va dezvolta sustenabil, va înceta pur și simplu să mai existe în forma actuală”, a afirmat atunci șeful statului.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Anna Lesko, ipostaze incendiare cu Bogdan Mocanu! S-a lăsat pipăită de bărbat în timp...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Noul simptom cheie care poate indica infecția cu SARS-CoV-2. Ce spun cercetătorii
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Imaginile VIDEO care arată de ce s-a făcut atât de repede,...
Tzancă Uraganu dă replica după ce și-a maltratat soția
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
3 sfaturi de urmat pentru o relație echilibrată. Secretele mariajului perfect
Inchide