Iohannis: România condamnă cu tărie recunoașterea de către Rusia a independenței Doneţk şi Lugansk

Iohannis: România condamnă cu tărie recunoașterea de către Rusia a independenței Doneţk şi Lugansk
Klaus Iohannis / Sursa: Administrația Prezidențială
Publicat: 21/02/2022, 22:27
Actualizat: 21/02/2022, 22:34

Președintele Klaus Iohannis condamnă ferm anexarea regiunilor Doneţk şi Lugansk din Ucraina. El afirmă că această recunoaștere a regiunilor din Donbas este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, care trebuie să atragă cel mai dur răspuns din partea comunității internaționale.

„România condamnă cu tărie recunoaștere de către Rusia a independenței regiunilor Doneţk şi Lugansk. Aceasta este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, care trebuie să atragă cel mai dur răspuns din partea comunității internaționale. Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Secretarul general al NATO condamnă recunoașterea de către Rusia a regiunilor din Donbass. El a precizat că acțiunile Rusiei erodează eforturile de soluționare a conflictului și încalcă acordurile de la Minsk.

„Condamn recunoașterea de către Rusia a regiunii Donețk/Luhansk din Ucraina. Aceasta erodează eforturile de soluționare a conflictului și încalcă acordurile de la Minsk. NATO susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Îndemnăm Moscova să nu mai alimenteze conflictul și să aleagă diplomația”, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Președintele rus Vladimir Putin recunoaște independența republicilor separatiste din estul Ucrainei, a anunțat luni Kremlinul într-un comunicat, adăugând că i-a informat pe liderii francez și german despre decizia sa, relatează The Independent.

Putin cere Ucrainei să înceteze imediat războiului, în caz contrar amenință că vor urma consecințe majore. De asemenea, el acuză NATO că a pregătit în scuturile din România și Polonia rachete îndreptate împotriva țării sale.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult