Ionuț Moșteanu anunță că USR nu va vota Guvernul Ciucă: „Dacă va trece, va trece cu voturile PSD”

Ionuț Moșteanu anunță că USR nu va vota Guvernul Ciucă: „Dacă va trece, va trece cu voturile PSD”
Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvâns al USR PLUS / Sursa: Mediafax Foto
Publicat: 29/10/2021, 19:47

USR nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă, a anunțat, vineri seara, Ionuț Moșteanu. Acesta spune că USR susține în continuare refacerea coaliției, însă „PNL nu a flexibilizat” mandatul de negociere al premierului desemnat.

USR a luat act de decizia PNL de a merge în Parlament cu un guvern minoritar PNL – UDMR. USR nu va vota acest guvern, așa cum am mai spus-o în repetate rânduri. USR susține refacerea coaliției de guvernare PNL – USR – UDMR. PNL, prin decizia de a merge înainte, de a nu flexibiliza mandatul premierului desemnat Ciucă, și de a merge înainte cu acest guvern minoritar menține actuala criză politică”, a spus Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

El a spus că a văzut declarații contradictorii între președintele PNL Florin Cîțu și premierul desemnat Nicolae Ciucă.

„Criza va continua. Am văzut declarații contradictorii mai devreme. Pe de o parte, președintele PNL, domnul Cîțu, spunea că guvernul o să treacă, pe de altă parte, premierul desemnat, domnul Ciucă, spunea, de lângă domnul Cîțu, că acest guvern nu va trece. Unul dintre ei are informații greșite”, a punctat Moșteanu.

Potrivit deputatului USR, dacă guvernul Ciucă va trece, va trece cu voturile PSD și România va avea o guvernare PNL – UDMR – PSD. El avertizează că nu toți parlamentarii PNL vor vota Guvernul Ciucă.

Moșteanu: „Singura variantă prin care poate trece acest guvern este să fie votat de PSD-ul lui Marcel Ciolacu”

„Vom vedea ce se va întâmpla în Parlament, în zilele următoare. Acesta este un guvern pe care nici măcar toți parlamentarii PNL nu îl vor vota, pentru că am luat act de declarațiile lui Ludovic Orban și a unor apropiați ai dânsului, care, vedem zilele astea că își dau demisia din grupul parlamentar PNL și au spus că acest guvern nu trece”, a mai spus Moșteanu.

Întrebat dacă USR va susţine guvernul în schimbul promisiunii de a se reface coaliţia peste câteva luni, Moşteanu a spus că este vorba de un scenariu ipotetic şi este exclus acest lucru.

„Dacă aveau vreun plan de refacere a coaliţiei, îşi flexibilizau mandatul, aşa cum am propus, şi ne aşezam la masă, USR alături de PNL şi UDMR, pentru un calendar sau pentru o propunere de refacere a coaliţiei. Lucrurile acestea se negociează împreună. Discutăm scenarii ipotetice. În momentul acesta avem o decizie clară a PNL (…) să meargă înainte cu acest guvern, fără o susţinere clară parlamentară. (…) Singura variantă prin care poate trece acest guvern este să fie votat de PSD-ul lui Marcel Ciolacu. Acest guvern nu va avea susţinerea USR în Parlament în zilele care urmează şi trebuie să vină cât mai repede la vot, asta trebuie să fie foarte clar. Criza nu mai poate fi prelungită„, a arătat Ionuţ Moşteanu.

Potrivit acestuia, PNL nu a avut negocieri cu USR, ci doar „telefoane în stânga şi în dreapta”.