Ionuț Stroe, despre cazul TRAGEDIEI de la 2 Mai. Ce i-a cerut PNL ministrului de Interne / Primele măsuri, anunțate astăzi de Predoiu

Ionuț Stroe, despre cazul TRAGEDIEI de la 2 Mai. Ce i-a cerut PNL ministrului de Interne / Primele măsuri, anunțate astăzi de Predoiu
Publicat: 23/08/2023, 12:33
Actualizat: 23/08/2023, 12:37

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat miercuri, despre cazul accidentului de la 2 Mai, că există o comunicare permanentă între ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu şi conducerea partidului. Acesta a precizat că miercuri va fi prezentat un raport preliminar, urmând ca vineri să se organizeze o conferinţă de presă cu rezultatul controlului Corpului de Control şi cu măsurile luate.

Reamintim că ministrul Cătălin Predoiu a cerut verificări după tragedia de la Constanța. Oficialul a dat asigurări că orice neglijență sau încercare de tergiversare în timpul anchetei vor fi supuse rigorilor legii.

Mai mult, Corpul de Control al MAI  a fost trimis la Constanța, pentru investigarea minuțioasă a întregului lanț de evenimente.

Ministrul a recunoscut și faptul că șoferul drogat a fost oprit de două echipaje de poliție în noaptea accidentului, acesta fiind testat doar pentru consumul de alcool, nu și aparatul drug test. (MAI MULTE INFORMAȚII AICI)

Întrebat dacă în şedinţa conducerii PNL s-au cerut demisii la nivelul IPJ Constanţa, Ionuţ Stroe a răspuns că ”politizarea excesivă a acestui caz ar face poate mai mult rău, în schimb, cu siguranţă vinovăţiile vor fi evidenţiate de un raport clar care va încadra în lege practic ce s-a întâmplat acolo.”

„Este evident că există carenţe şi deficienţe în funcţionarea acestui sistem, de altfel tragedia de la mare ne-a confirmat”

”Vă pot confirma faptul că există o comunicare permanentă între ministrul Predoiu şi conducerea partidului, de altfel ne-a şi transmis public că primele măsuri, urmare a unui raport preliminar, probabil astăzi le va transmite public urmând ca mâine să se finalizeze ancheta dispusă cu abilitate, chiar în momentul producerii tragediei iar vineri, în mod cel mai transparent mod, vor fi expuse şi măsurile şi deciziile care s-au luat, cu maximă exigenţă”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, despre cazul tragediei din stațiunea 2 Mai.

„Sunt convins că raportul va evidenţia şi vinovăţiile, mă refer la caz, dar şi carenţele funcţionării acestui sistem”

”Astăzi veţi avea un raport preliminar, cu câteva soluţii, probabil şi câteva măsuri, vineri înţeleg că va fi conferinţă de presă în care se vor expuse public toate măsurile şi toate deciziile, practic raportul Corpului de control.

Sunt ferm convins că acest raport va evidenţia şi vinovăţiile, mă refer la caz dar evident şi carenţele funcţionării acestui sistem şi şi va propune eventuală măsuri pentru a îmbunătăţi modul de organizare a celor din această zonă şi a combate eficient”, a concluzionat Stroe.

Familia lui Vlad Pascu știa de problemele acestuia cu drogurile

Vlad Pascu, tânărul care, sâmbătă dimineață, a provocat un accident rutier extrem de grav, soldat cu doi morți și trei răniți, după ce s-a urcat drogat la volan, intrând cu mașina într-un grup de pietoni, în stațiunea 2 Mai, a fost arestat preventiv.

Pe rețelele de socializare, băiatul își etala necontenit, epatând, hainele de firmă, ceasurile de mii de euro și mașinile de colecție.

Tânărul de 19 ani nu era însă la primul consum de substanțe interzise și faptul că se droga nu era ținut secret. Știa familia, știau prietenii, apărea în filmări pe rețele de socializare în care se lăuda cu subsanțele stupefiante pe care le avea. Mai mult, fusese prins de polițiști cu droguri și era în cercetare la DIICOT.

Cu trei luni înainte de accidentul pe care l-a provocat după ce s-a urcat drogat la volan, a existat un episod în urma căruia a reieșit foarte clar că tatăl lui Vlad Pascu știa că fiul său se droghează și că are un comportament anormal.

„În loc să-i cumpărăm maşină, pentru că îşi luase carnetul de conducere, i-am cumpărat sicriu şi cavou”

Familiile tinerilor uciși sunt îngenunchate de durere și cer să se facă dreptate, indiferent câți bani au părinții celui care a frânt, în fracțiuni de secundă, visurilor unor oameni care aveau toată viața înainte.

Roberta și prietenii ei veniseră la mare pentru a serba ziua unuia dintre ei. Ceea ce ar fi trebuit să fie motiv de voie bună și zâmbete, s-a transformat într-un adevărat calvar.

„A fost şefă de grupă şi bursieră. Poate visa să vadă lumea. Poate visa să fie profesoară. A găsit colegi minunaţi, care i-au devenit prieteni. Îi plăcea să deseneze. Voia o cameră foto să imortalizeze amintirile. O aşteaptă o mulţime de cărţi necitite. Visa, visa… Dorea, dorea… Dar pe 19 august, la primele ore ale dimineţii, pe drumul dintre Vama Veche si 2 Mai, ei şi unui prieten, Sebi, le-au fost frânte aripile, abia când începeau să se deschidă.

De un tânăr de 19 ani care a condus sub influenţa drogurilor. A intrat în plin în grupul de prieteni, rănind încă 3 tineri. Veniseră la mare pentru a serba ziua unuia dintre ei. Ceea ce trebuia să fie o bucurie, a devenit o tragedie. Sper ca justiţia să îşi urmeze cursul firesc şi să nu ţinã seama de banii părinţilor celui vinovat. În loc să-i cumpărăm maşină, pentru că îşi luase carnetul de conducere, i-am cumpärat sicriu şi cavou.

Noi tot sperăm sã fie un vis urât din care sã ne trezim şi ea sà intre pe uşă şi sã ne întrebe: Ce faci mami? Ce faci tati? Ce faci Eva? Să-şi sune mătuşile să stabilească noi aventuri. Să meargă la bunicii care au crescut-o să vadă ce fac. Să-şi sune vărul şi prietenii pentru a merge să se distreze. Pentru că avea doar 20 de ani. Niciun părinte nu trebuie să treacă printr-o astfel de tragedie. Mulţumim din suflet celor ce ne sunteti alături în aceste momente atât de încercate pentru noi!”, a mai spus îndurerată mama Robertei, fata ucisă.

„E în stare de șoc. Plânge și îi pare rău, bineînțeles”

Avocata tânărului care a ucis alți doi tineri, în accidentul de la 2 Mai spune că acesta e în stare de șoc și regretă „profund” cele întâmplate. Mai mult, susține ea, clientul său nu ar fi consumator de droguri și că cineva i-a dat stupefiantele la o petrecere din Vama Veche.

„Atitudinea lui e una de regret profund. E în stare de șoc. Plânge și îi pare rău, bineînțeles. Părinții încearcă să ia legătura cu familiile victimelor, pentru a le ajuta. Am înțeles că sunt două persoane vătămate la spital și urmează să ia legătura cu aceștia pentru a-i ajuta în vederea ușurării situației”, a spus avocata. (CITIȚI MAI MULTE AICI)

MESAJUL emoționant postat de facultatea unde erau studenți tinerii uciși în accidentul din 2 Mai

Reprezentanţii din cadrul Facultății de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti a transmis un mesaj după moartea celor doi tineri în accidentul de la 2 Mai – uciși de un șofer drogat –  ambii studenţi ai facultăţii. Oficialii au precizat că veştile primite le-au umplut sufletele de durere şi că cei doi tineri le vor lipsi la toamnă.

„Roberta Marina Dragomir şi Sebastian Andrei Olariu, ne veţi lipsi în toamnă”

Reprezentanţii Facultăţii de Georgrafie a menţionat într-un mesaj pe pagina de Facebook că urează însănătoşire grabnică studenţilor răniţi în acel accident rutier.

„Veştile pe care le-am primit în ultimele ore ne-au umplut sufletele de durere. Profesorii şi studenţii Facultăţii de Geografie sunt alături de familiile îndurerate, de prietenii şi colegii celor doi studenţi care au pierit ieri dimineaţă într-un cumplit accident. Roberta Marina Dragomir şi Sebastian Andrei Olariu, ne veţi lipsi în toamnă. Sincere condoleanţe familiilor Dragomir şi Olariu! 

Suntem alături de dumneavoastră. Le dorim însănătoşire grabnică studenţilor ce sunt acum în îngrijirea medicilor! Multă putere vouă, celor ce aţi trecut prin această încercare absolut nedreaptă!”, arată postarea de duminică pe pagina de Facebook a Facultăţii de Geografie, Universitatea din Bucureşti.

CITIȚI ȘI:

Tatăl fetei de 20 de ani, moartă în accidentul de la 2 Mai: „Nu i-am luat maşină, i-am luat loc de veci”

Ce spune Lucian DINIȚĂ, fostul şef al Poliţiei Rutiere, despre cazul șoferului drogat din 2 Mai. „În mod normal…”

ULTIMA ORĂ | Declarații halucinante ale șoferului drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai! Ce a povestit anchetatorilor + va fi înfățișat instanței

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Tânăr din Mehedinți, găsit fără suflare în locuința în care creștea ilegal șerpi. Anchetatorii au...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Devine INTERZIS în România de astăzi, 10 mai. Noile reguli intră în vigoare în toată...
Eliminare surpriză la Survivor All Stars. Tensiuni între concurenții rămași în concurs
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Care este starea de sănătate a lui Florin Piersic după a treia operație: ”Se află...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Toyota vrea să creeze maşina supremă cu Inteligenţă Artificială