Autoturismul lui Vlad Pascu nu avea RCA. De ce l-au lăsat polițiștii să plece, când legea cere reţinerea certificatului de înmatriculare

Autoturismul lui Vlad Pascu nu avea RCA. De ce l-au lăsat polițiștii să plece, când legea cere reţinerea certificatului de înmatriculare
Publicat: 22/08/2023, 12:36

Vlad Pascu, tânărul în vârstă de 19 ani care a produs un accident de circulație, sub influența drogurilor, în stațiunea 2 Mai, circula cu o mașină fără asigurare RCA, spune avocatul Elenina Nicuț, care susține că a verificat autoturismul care a ucis două persoane, scrie g4media.ro.

Tânărul a fost oprit de două ori de către polițiști și cel puțin o dată aceștia au văzut că mașina nu este asigurată, însă cu toate acestea l-au lăsat să plece, deși legea spune că lipsa asigurării obligatorii RCA poate fi constatată și în cadrul unui control de rutină al reprezentanților legii, chiar dacă nu ai încălcat vreo regulă de circulație și fără să fi fost implicat într-un accident rutier.

Sancțiunile contravenționale prevăzute de lege sunt: amendă de la 1.000 la 2.000 de lei (conform articolului 37, alineatul 9 din Legea 132/2017 privind asigurările auto). Legea prevede „reţinerea certificatului de înmatriculare/înregistrare a vehiculului până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării. Constatarea şi aplicarea acestora se fac de către personalul poliţiei”.

În aceste condiții, tânărul trebuia să lase în acel loc mașina sau să cheme o autospecială care să o ridice și să o transporte într-un loc sigur până la emiterea unei asigurări obligatorii, mai scrie g4media.ro.

În plus, lipsa unei asigurări RCA va produce și alte efecte în cazul acestui accident. O poliță acoperă eventuale daune produse de șofer, însă în acest caz totul cade în responsabilitatea tânărului de 19 ani.

Șeful IPJ Constanța, Constantin Glugă, a recunoscut într-o conferință de presă că șoferul care a produs accidentul mortal din localitatea 2 Mai a fost oprit de polițiști cu mai puțin de trei ore înainte de producerea tragediei, însă a fost lăsat să plece deși în mașina acestuia s-au găsit droguri.

Cu două zile mai devreme, polițiștii îl mai opriseră o dată pe Vlad Pascu, însă nici atunci nu s-a procedat la ridicarea plăcuțelor de înmatriculare sau a talonului, după cum a precizat șeful IPJ Constanța.

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul pe care l-a produs în stațiunea 2 Mai a fost arestat preventiv

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul pe care l-a produs în stațiunea 2 Mai, a fost arestat preventiv, au declarat, pentru Gândul, surse judiciare.

Astfel, Judecătoria Mangalia a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a acestuia.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Constanța.

Bărbatul de 19 ani care a intrat cu mașina într-un grup de tineri care se deplasa pe partea carosabilă, în stațiunea 2 Mai, din județul Constanța, este acuzat, printre altele, de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Șoferul care a intrat cu mașina într-un grup de tineri, sâmbătă dimineața, omorând doi dintre ei, era drogat și a fugit de la locul accidentului, fiind depistat ulterior de polițiști în Vama Veche. Potrivit Poliției Constanța, accidentul s-a produs în jurul orei 05.25, pe DN 39, în apropierea localității Vama Veche.

În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani.

Sursă foto: Viața Dobrogei

CITEȘTE ȘI: ȘOFERUL care a ucis două persoane în 2 Mai, fan al vitezei. Cu o zi înainte, era să provoace un alt accident din acest motiv

Tânărul care a ucis doi tineri în 2 Mai fusese cercetat pentru deținere de droguri, dar a scăpat de urmărirea penală. Cum au justificat magistrații

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
S-a aflat! Motivul BOMBĂ pentru care Dan Negru a plecat de la Antena 1! Florin...
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său,...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Ea este Monica, tânăra decedată în accidentul din Timiș. Fata și iubitul ei se îndreptau...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Se pregătesc armele nucleare. O țară NATO zdruncină toată Europa: Pe timp de război, aceasta...
Fenomenul care poate arunca omenirea în era pre-digitală. Efectele pot fi devastatoare
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Astronomii au observat lumina de la unii dintre cei mai vechi quasari din Univers
×