Mărturie-șoc în cazul româncei care lucra la Comisia Europeană, DISPĂRUTĂ de un an în Belgia. „Sertarul de la o comodă era plin de euro”

Mărturie-șoc în cazul româncei care lucra la Comisia Europeană, DISPĂRUTĂ de un an în Belgia. „Sertarul de la o comodă era plin de euro”
Lucia Alexăndroae lucra la Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, era căsătorită și avea o fetiță, în vârstă de doi ani și jumătate la momentul dispariției sale
Publicat: 07/02/2024, 07:00
Actualizat: 07/02/2024, 11:44

Cazul româncei angajate la Comisia Europeană, care locuia în Belgia și care a dispărut fără urmă acum un an, ia o întorsătură neașteptată. După ce, inițial, familia femeii l-a acuzat pe soțul Luciei Alexăndroae că ar fi ucis-o și i-ar fi ascuns cadavrul, mama tinerei lansează acum o ipoteză șocantă. Mărioara Călăuz își suspectează ginerele că și-ar fi vândut soția unei rețele de prostituție și că o obliga să facă videochat. Femeia crede că ginerele său ar fi premeditat totul cu mult timp înainte de dispariția Luciei. Între timp, bărbatul a întrerupt orice legătură cu mama soției sale, care suferă enorm că nu își poate vedea nepoțica în vârstă de aproape 4 ani. 

Dispariția misterioasă a unei românce de 32 de ani, care era angajată la Oficiul de Statistică al Uniunii Europene – Eurostat, în Luxemburg, a pus pe jar autoritățile belgiene. Lucia Alexăndroae are cetățenie luxemburgheză și locuia împreună cu soțul ei și cu fiica lor în satul belgian Sterpenich.

În fiecare zi, femeia făcea naveta peste graniță, până la Luxemburg, unde era contabilă la Eurostat. Familia nu mai știe nimic de ea din 6 decembrie 2022. Prima persoană spre care s-au îndreptat suspiciunile apropiaților, dar și cele ale anchetatorilor, a fost soțul femeii.

Cei doi erau căsătoriți de zece ani și aveau împreună o fetiță de doi ani și jumătate. Familia tinerei a susținut că bărbatul, fost polițist, și-ar fi ucis soția pentru că aceasta ar fi vrut să divorțeze. Polițiștii belgieni au căutat-o pe româncă peste tot, inclusiv în zona Trier, din Germania, la 70 de kilometri de locul dispariției, unde anchetatorii ar fi avut indicii că aceasta s-ar putea afla.

Românca a fost dată dispărută de autoritățile belgiene

Anchetatorii au dispus să se sape cu un excavator și în curtea casei în care locuia femeia, dar nu au găsit nimic. Astfel, soțul femeii, principalul suspect, care fusese arestat, a fost eliberat din lipsă de probe.

”Îmi zicea: «Lucia este prostituată și face videochat»”

Varianta inițială avansată de familia Luciei în ceea ce privește dispariția acesteia a fost înlocuită cu una total neașteptată.

Dacă, până acum, apropiații erau convinși că Lucia ar fi fost ucisă de soțul ei, mama femeii vine cu o altă ipoteză. Femeia crede că fiica sa ar fi fost vândută chiar de soțul ei unei rețele de prostituție.

”M-a căutat cineva și mi-a zis că este în viață, dar duce o viață destrăbălată, poate de aceea tot plângea ea, că știa că a vândut-o. Cred că a vândut-o la mafie. El o punea să facă sau îi făcea el, nu știu, ceva video. Când m-a dus la aeroport, îmi zicea: «Lucia este prostituată și face videochat», dar nu mi-a zis cât timp am stat acolo.

Când am fost la ei, în 2021, sertarul de la o comodă era plin de euro, l-am închis și am uitat să întreb de unde au atâția bani, că eu știam că banii sunt pe card. În 2022, iar era sertarul plin cu plicuri mari de euro și atunci am întrebat-o de unde sunt banii, el nu era acasă. A plâns și mi-a zis că ea nu știe, m-a întrebat dacă i-am numărat și am zis că nu, apoi m-a întrebat dacă am luat din ei. De unde atâția bani?

Aveau două apartamente, unul la Brașov și unul în Olanda, două case, una în Belgia și una în Germania, și nu știu câte conturi”, a povestit, pentru Gândul, mama Luciei, Mărioara Călăuz.

Lucia și soțul său se căsătoriseră în urmă cu zece ani, în România

”Vorbea cu fete și femei din România și din alte țări”

Femeia mai susține că ginerele său ar avea mai multe conturi pe rețelele de socializare, sub identitate falsă.

”Avea multe conturi, dar nu cu numele lui, și vorbea cu fete și femei din România și din alte țări. Aveau beci sub casa din Belgia, dar a mai săpat unul, cu gândul să țină prostituate, cred eu”, ne-a mai spus femeia, care este convinsă că ginerele său a premeditat totul cu mult timp înainte de dispariția Luciei.

”Tot pe drumul spre aeroport, când am fost la ei ultima dată, în noiembrie 2022 (n.r. cu două săptămâni înainte de dispariția Luciei), mi-a zis că trebuia să o iau cu mine pe nepoțica mea, Diana, așa a zis și tatăl lui. Și eu i-am spus: «Cum să o iau, că nu o lasă fiică-mea, că ea zicea că nu ar putea trăi fără ea»”, a adăugat femeia.

Soțul tinerei și-ar fi refăcut viața alături de altă femeie

Între timp, relațiile dintre mama Luciei și soțul acesteia s-au deteriorat iremediabil. Bărbatul a rupt orice legătură cu femeia, care se topește de dorul nepoatei sale, pe care nu a mai văzut-o din 2022.

Mărioara Călăuz a aflat prin intermediari că fetița ar fi fost grav bolnavă în luna decembrie a anului trecut și ar fi fost spitalizată în România. O vecină de-ale fiicei sale, din Belgia, i-ar fi spus și că ginerele său și-ar fi refăcut viața alături de altă femeie.

Mama Luciei, Mărioara Călăuz, nu mai știe nimic de fiica sa de peste un, iar tot de atunci nu și-a mai văzut nici nepoțica

”Când văd copii mici, stau să mor de dorul Dianei. I-a spus fiicei mele mai mari să nu mă prindă cumva la ușa casei lui, dar că ea poate să meargă împreună cu fiica ei. Ea are o fiică de 22 de ani, frumoasă tare, și o fi vrut s-o vândă și pe ea, escrocul. Vecina lor, o americancă, l-a văzut cu altă femeie la plimbare, avea și ea o fetiță ca Diana”, ne-a mai spus Mărioara Călăuz, care tot speră că, într-o bună zi, fiica ei, care ar împlini, pe 9 martie, 33 de ani, îi va călca din nou pragul casei.

”Am trei fete, iar Lucia este cea mică, seamănă cu mine. O iubea tot satul, toți câți o cunoșteau se roagă pentru ea. Lucia este ce am avut mai drag în lume, atâta plâng după ea. Nu mai am nici nepoți mici în afară de Diana”, ne-a mai spus femeia, care oscilează între timpul prezent și trecut atunci când vorbește despre fiica ei, între iluzie și deziluzie.

CITEȘTE ȘI:

Soțul româncei din Belgia, dispărută de mai bine de o lună, a fost eliberat din „lipsă de probe”. Bărbatul fusese arestat și audiat 17 ore, în acest caz

Cazul Luciei, românca dispărută în Belgia, ia o turnură neașteptată. Soțul femeii, arestat. Ce bănuială au anchetatorii

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?