ÎPS Teodosie: Fumatul este un păcat mai mare decât beția. E împotriva firii

ÎPS Teodosie: Fumatul este un păcat mai mare decât beția. E împotriva firii
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie / FOTO: Mediafax Foto - Andreea Alexandru
Publicat: 16/03/2021, 09:25
Actualizat: 16/03/2021, 09:26

„Să ia aminte cei care au acest nărav, să-l lase”, spune ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care îi avertizează pe cei care consumă ceea ce, în popor, poartă denumirea arhaică de „iarba dracului”.  

„Cine fumează, nu ţine post” a avertizat Teodosie, citându-l, în acest sens, pe Părintele Cleopa, duhovnicul de la Mănăstirea Sihăstria.

„Fumatul, deşi nu este mâncare, e mare păcat. Mai mare ca beţia”

Luaţi aminte! Unii acoperă nişte păcate care se spune că ar fi relative, că n-ar avea importanţă. Părintele Cleopa foarte frumos observă şi zice că fumatul, deşi nu este mâncare, e mare păcat. Mai mare ca beţia. Pentru că e împotriva firii. Astfel încât, cine fumează, nu ţine nicio zi de post. Să ia aminte cei care au acest nărav, să-l lase. Şi nu vă amăgiţi zicând: ‘mai rărim’! Dintr-o dată!”, a îndemnat arhiepiscopul Tomisului şi Constanţei, chiar în ziua în care a început Postul Paştelui, relatează Antena3.

ÎPS Teodosie, mesaj pentru tineri: “Să țină post mai mult, pentru a potoli desfrâul, lăcomia, mânia!”

Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut, la prima slujbă de la intrarea în Postul Paștelui, un apel către tineri, pe care i-a îndemnat să țină post mai mult și să se apropie și mai mult de Dumnezeu.

ÎPS Teodosie susține că doar prin post și rugăciune tinerii își pot potoli “toate pornirile pătimaşe, lăcomia, zburdălnicia, desfrâul, mânia, iuţimea”. Credincioșii ortodocși au intrat, luni, 15 martie, în Postul Paștelui. Acesta se va încheia pe 1 mai.

Mulţi se întreabă cine să ţină post: de la copiii de trei ani cu moderaţia cuvenită până la şapte ani, toţi oamenii trebuie să ţină post. Cine trebuie să ţină post mai mult? Tinerii trebuie să ţină post mai mult. Să nu vă miraţi. Pentru că postul ce face? Potoleşte toate pornirile pătimaşe, biruieşte lăcomia, zburdălnicia, desfrâul, mânia, iuţimea. Toate păcatele şi patimile care sunt pentru noi cu adevărat cea mai grea povară pe care o ducem. La aceste păcate noi nu ne putem întâlni cu Dumnezeu”, a spus arhiepiscopul Tomisului, la prima slujbă de la intrarea în Postul Paștelui.

GÂNDUL LIVE. A început Postul Sfintelor Paști! Preotul Vasile Ioana: „Toate nenorocirile în istorie au fost generate de depărtarea omului de Dumnezeu”

Preotul Vasile Ioana vorbește în cadrul ediției de luni, 15 martie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre depărtarea omului de Dumnezeu în aceste timpuri, precum și impactul pe care îl are pandemia de coronavirus asupra omului.

Preotul Vasile Ioana susține faptul că omul s-a îndepărtat de Dumnezeu în aceste vremuri, subliniind că „toate nenorocile în istorie au fost generate” de acest lucru.

Preotul Vasile Ioana vorbește în cadrul ediției de luni, 15 martie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre depărtarea omului de Dumnezeu în aceste timpuri, precum și impactul pe care îl are pandemia de coronavirus asupra omului.

Preotul Vasile Ioana susține faptul că omul s-a îndepărtat de Dumnezeu în aceste vremuri, subliniind că „toate nenorocile în istorie au fost generate” de acest lucru.

Preotul Vasile Ioana la GÂNDUL LIVE: „Ne-am fărâmițat prin păcat”

„Atunci când te întâlnești personal cu asta, este total diferit. (…) Acest virus este atât de perfid încât poate să genereze o simplă viroză sau poate să aducă moarte. Atunci când te întâlnești cu o asemenea situație, se nasc în inima ta întrebări. (…) Pentru corp și suflet este un șoc și atunci șocul ăsta naște întrebările existențiale, de ce mi s-a întâmplat mie, de ce eu? (…)

Dacă ar fi să vedem cadrul general, toate nenorocile în istorie au fost generate de depărterea omului de Dumnezeu. Am uitat de Dumnezeu și de origine și scopul pentru care suntem creați. Noi am fost creați de Dumnezeu din iubire, să trăim în iubire, să ne unim cu El în iubire. Ne-am fărâmițat prin păcat. Păcatul fărâmițează. Diavolo, în limba greacă, înseamnă cel care divide. (…) E ca și când tu ai un copil, îi dai conturile tale, viața ta, casele tale, casele tale… și el te dă afară și îți vinde tot”, a declarat preotul la GÂNDUL LIVE.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Cum să păstrezi casa lună fără să faci curățenie. Trucurile pe care le folosesc româncele
Medicii l-au „ucis” pe Maradona prin neglijenţă, spune avocatul asistentei medicale care l-a îngrijit pe...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Câți români au murit de Covid-19, de la începutul pandemiei. Cifrele anunțate de INSP
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
O DRONĂ care a filmat prăbușirea cascadei Bigăr a scos la iveală ceva SUPRINZĂTOR
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Horoscop. Zodiile care nu știu să își arate dragostea. Nu îți dai seama niciodată de...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
Lovitură cruntă pentru cei care REFUZĂ să se vaccineze! Decizia drastică luată în România. Este...
Șoc total! Viorica de la Clejani consumă droguri? Fosta iubită a lui Fulgy aruncă bomba
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...