ÎPS Teodosie, nou mesaj controversat: „Uciderea de prunci a devenit un produs social, oferit şi consumat, în văzul şi cu complicitatea tuturor”

ÎPS Teodosie, nou mesaj controversat: „Uciderea de prunci a devenit un produs social, oferit şi consumat, în văzul şi cu complicitatea tuturor”
Publicat: 24/12/2023, 15:18
Actualizat: 24/12/2023, 15:18

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, provoacă noi controverse, după ce a declarat, în Pastorala de Crăciun, că tinerii se îndepărtează tot mai mult de familie și Biserică, devenind „îndoctrinaţi în cultul consumului de orice fel şi al plăcerilor de moment”.

El a făcut referire în mesajul său și la avorturi, spunând că medicii realizează această procedură „pe treizeci de arginți”.

„Întrucât praznicul Naşterii Domnului este pe drept considerat ziua familiei creştine, se cuvine să aducem vorba şi despre această profundă, însă mult lovită, strălucire a sa. Unitatea de rugăciune şi ajutor cu ceilalţi fraţi de credinţă începe din familie. Când vorbim de familie ne referim la rădăcina unei vieţi creştine, nu păgâne. Familia cuprinde în sine Biserica şi neamul în măsura în care se arată capabilă de sacrificiu pentru naşterea şi educarea unei noi generaţii, îmbogăţite în Dumnezeu”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai adăugat că „durabilitatea în timp a unui neam se probează numai atunci când familia este aşezată în fruntea darurilor sale. Din punct de vedere teologic familia nu este numai o simplă convenţie socială. Ea depăşeşte timpul şi are o semnificaţie deosebită în planul lui Dumnezeu pentru lumea noastră”.

El a mai afirmat că tinerii sunt rupţi de Biserică pentru a ajunge îndoctrinaţi în cultul consumului de orice fel şi al plăcerilor de moment, potrivit ziare.com.

„Viaţa şi propăşirea ei prin urmaşi este echivalată cu o ameninţare la adresa aşa-zisei «dezvoltări» sau «emancipări». Tinerii sunt mai întâi rupţi de rude, apoi de Biserică, pentru ca să ajungă îndoctrinaţi în cultul consumului de orice fel şi al plăcerilor de moment. Sunt descurajaţi de a mai continua actul genezic prin Căsătorie, aşa cum l-au primit de la strămoşi, din cauza mediului nociv în care se zbate societatea fără de Dumnezeu. Uciderea de prunci a devenit un produs social, oferit şi consumat, în văzul şi cu complicitatea tuturor, de cei care se consideră «păzitori ai vieţii»: medici, taţi şi mame. Familiile cu mai mulţi copii sunt considerate vulnerabile, motiv pentru care li se refuză orice ajutor. Adeseori cei cu mulţi copii sunt batjocoriţi, jigniţi, desconsideraţi”, mai spune el.

ÎPS Teodosie, apel către credincioși

Totodată, arhiepiscopul Tomisului a făcut apel la credincioși să respecte valorile morale ale creștinismului.

„Creştinii căsătoriţi să cinstească sfinţenia casei lor, primită de la Domnul, prin cultivarea virtuţilor morale şi prin naştere de prunci, luând aminte la cuvintele exprimate de Sfântul Iustin Martirul şi Filosoful în Apologia I, scrisă în jurul anului 150: «Noi nu expunem, adică nu abandonăm copiii…ca nu cumva vreunul dintre aceştia, nefiind luat să fie crescut de cineva, să moară şi, în felul acesta să fim ucigaşi…Principial, nu ne căsătorim decât pentru a naşte copii…». Credincioşii medici şi asistenţi să stăruie cu curaj în rândul colegilor pentru încetarea practicii barbare a vărsării «pe treizeci de arginţi» a sângelui nevinovat.

Tinerilor şi copiilor le oferim sfatul de a deprinde încă de mici bucuria de a fi creştini, fii adevăraţi ai Împărăţiei lui Dumnezeu şi de a înţelege că ei sunt cea mai preţioasă comoară a Bisericii, pândită de mulţi spre a fi prădată şi risipită. Ne rugăm îngerilor păzitori şi sfinţilor protectori să-i ţină în dragostea lui Hristos şi în lumina învăţăturilor celor folositoare de suflet”, a mai declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Sursă imagine: MEDIAFAX FOTO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie